Ik heb veel striae en wat valt er tegen te doen?

Ik ben sinds de coronatijd veel aangekomen en ik heb striae gekregen. Ik heb ze op mijn borsten, bovenbenen, billen, armen en aan de achterzijde van mijn bovenbenen, dus eigenlijk overal. Sommige zijn wit en de andere zijn rood. Ik ben er zelf erg onzeker over en durf eigenlijk niet op het strand in een bikini te lopen of met een korte broek. Valt er wat tegen te doen en hoe komt het dat ik er ineens zoveel overal heb zitten en andere niet?
Ik zit ook in mijn puberteit dus ik weet ook niet helemaal of het komt door dat ik groei of omdat ik veel ben aangekomen, ik ben ook al een tijdje met biodermal littekencreme aan het smeren maar ik heb neit het gevoel alsof het helpt... ik wil er zo snel mogelijk vanaf

Toegevoegd op 03 augustus 2020 01:22: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Er bestaat geen behandeling tegen het ontstaan van striae, hoewel verschillende methoden zijn geprobeerd. Ook als de littekens eenmaal gevormd zijn, is er geen effectieve behandeling. striae krijg je door snelle groei van de huid, meestal is dit door zwangerschap of zoals in uw geval aankomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100