Hoe kom ik aan dat kater gevoel bijna elke ochtend?

Bijna elke ochtend word ik wakker met het gevoel alsof ik een dikke kater heb van alcohol. Alleen drink ik helemaal nooit alcohol en drugs gebruik ik ook nooit. Duffig, moe, zware ledematen, hangerig, geen fut. Als ik een aantal uur werk of actief ben is het verdwenen en voel ik mij normaal. Ik eet voldoende, slaap ook voldoende meestal.
Waar komt dit vandaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wakker worden met stekende hoofdpijn en een rebellerende maag? Dan heb je de dag ervoor duidelijk iets te veel gedronken. Of toch niet? Je kan immers ook een kater krijgen zonder een druppel alcohol. Een bonzend hoofd, droge mond, jeukende ogen en een opgeblazen gevoel: het zijn de niet zo gezellige symptomen van een kater. Maar het zijn evengoed de symptomen die aangeven dat je te veel zout gegeten hebt. Jawel: je hoeft niet altijd alcohol te drinken om een kater te hebben. Wie ’s avonds te veel zout eet, kan er de dag erna ook spijt hebben bij het opstaan. Zout droogt je immers uit, net zoals drank dat doet: “Een zoute maaltijd zorgt voor een overvloed aan natrium in je bloedbaan”, legt professor Anthony Heagerty van de universiteit van Manchester uit. “Je lichaam denkt dat je uitgedroogd bent en gaat water uit andere delen van je lichaam halen om de hoeveelheid natrium te verdunnen. Dat betekent dat je echt uitgedroogd raakt. Aangezien je ’s nachts niet kan hydrateren, sta je op met hoofdpijn en een opgeblazen gevoel.” ’s Avonds laat veel zoute snacks eten, is dus allerminst een goed idee. Veel water drinken is sowieso aangeraden, maar er zijn ook enkele zaken die je kan eten om de hoeveelheid zout in het bloed te verdunnen. “Fruit en groenten werken zeer goed, vooral citroen, selder, kool en artisjok. Daarnaast is het geen slecht idee om ook je kaliumvoorraad aan te vullen, met bijvoorbeeld bananen en aardappelen.”

Toegevoegd op 08 februari 2020 08:21: tekst
Bronnen:
https://www.hln.be/nina/fit-gezond/zo-kan-...

https://en.wikipedia.org/wiki/Auto-brewery_syndrome ik weet er zelf niet zo heel veel van maar er is een syndroom (bacterien in de maag) welke omzetten van voedsel naar alcohol in de maag veroorzaakt, hierbij is het geloof ik nodig om medicatie in te nemen om dit te verhelpen. het blijkt dan dat je dronken wordt zonder ook maar alcohol te drinken, bacterien (die er niet horen te zijn) zetten voedsel om naar alcohol. je kan dit zien aan een blaastest waneer je je dronken voelt en niks hebt gedronken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100