zit er maischips minder vet dan in aardappelchips? en Waarom dan?
https://www.prevention.com/food-nutrition/healthy-eating/a20452679/healthier-choice-potato-chips-or-tortilla-chips/
http://www.eatingwell.com/article/283569/do-healthy-chips-exist-potato-chips-vs-tortilla-chips/
Als er verschil zit in calorieën zal het zijn of de chips gebakken zijn in de oven of in vet (gefrituurd). Aardappelchips worden doorgaans gefrituurd en maischips in een oven. Dat maakt het versch9=il.
"De driehoekjes gaan in een oven van 340 graden Celsius. Dat ritje duurt maar zestien seconden: net genoeg om ze stevig genoeg te maken voor de volgende stap. Het water in de chips verdampt hier en vormt kleine blaasjes op het deeg. Zo ontstaat het bekende ruwe oppervlak. Na de oven volgt de frituur. De olie is 182 graden en binnen 55 seconden zijn de chips gefrituurd. https://schooltv.nl/video/chips-hoe-wordt-het-eigenlijk-gemaakt/
Nu moeten de schijfjes worden gewassen. Een minuut lang draaien ze rond in een enorme trommel met koud water. Daarna worden ze gedroogd door er lucht overheen te blazen, net als in een wasstraat voor de auto. Het bakken van de schijfjes gebeurt in canola-olie op een temperatuur van 190 graden. Na drie minuten bakken Maischips KORTER in frituur zou de sleutel kunnen zijn.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.