Wat kan ik doen tegen koude benen en voeten?

De laatste tijd heb ik veel last van ijskoude onderbenen en voeten. Verwarming hoger en extra sokken helpen amper. Ik krijg het zelf niet warm meer. Enige wat helpt is onder de hete douche en meteen daarna m'n bed in. Maar vaak ga ik savonds nog weg. Wat kan ik dan het beste doen om warm te blijven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit komt door het hart dat het niet genoeg bloed naar je voeten pompt. Om het te stoppen kun je veel bewegen, katoen of wol dragen, wrijf ze soms, gebruik vlasiline en neem wisselbaden

Dit is een teken van onvoldoende thermogenese (vetverbranding). Naar de huisarts; schildklier laten testen - kans is niet groot maar dit is wel een symptoom. het kan ook een gevolg zijn van lijnen/diëten.

Met hete douches maak je het probleem alleen maar erger , je lichaam hoeft namelijk niets , zelf te doen om het probleem , koude voeten , op te lossen . Met het , heet of koud hebben , doe het tegenover gestelde , van wat logisch lijkt . Als je het koud hebt , neem een koude douche , zo dwing je , jezelf , je lichaam om iets aan die kou te doen en dat kan je lichaam heel erg goed en maak je , jezelf na die koude douche , warm . Als je het (te) warm hebt , andersom ! De wissel(voet)baden , heet/koud , zijn ook een veel beter idee . Die bevorderen de bloedsomloop en dat is nu juist het systeem , dat in je lichaam , de energie ( warmte ) aan- of afvoert .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100