Kun je ook afvallen zonder allerlei oefeningen?

Zijn er behalve vasten geen andere methoden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De enige manier om continue energie te verbruiken zonder er wat voor te hoeven doen is er voor te zorgen dat je het steds te koud hebt. Het kost je lichaam namenlijk energie om op temperatuur te blijven. Dus als je zorgt dat het altijd een graad of 15 in je huis is val je vanzelf af. (Bij gelijkblijvend etens- en bewegingspatroon)

Wat dacht u van maagband of een gastric bypass?

Als je onder vasten minder eten verstaat: ik denk het niet. Of je moet inderdaad van die enge operaties ondergaan of chinese thee drinken die nierfalen kan veroorzaken enzo. Helaas (!) werkt afvallen nog steeds het beste door meer te bewegen en minder te eten...

Alleen als er minder calorieen in gaan dan er calorieen uitgaan kan je afvallen. In de essentie is het ZO simpel. Natuurlijk is iedereen anders, maar calorieen zijn energie. Teveel energie erin, dan wordt er een deel opgeslagen als reserve (in ons lichaam). Als er meer energie nodig is dan er aan "brandstof" binnenkomt, worden de reserves aangesproken. Meer energie verbruiken dan innemen dus. Oefeningen, bewegen, jezelf warmhouden, stress etc etc. kunnen daarbij helpen. Minder (en beter/nuttigere dingen) eten helpt ook. Hoe je het wil doen is aan jou, maar dit is de basis regel :o)

gewoon niet eten? en wat gemelkzuurde groentesap drinken

Veel bewegen (niet overfanatiek gaan sporten, maar een keer de fiets nemen voor de boodschappen, de trap ipv de lift, lekker klussen ipv tv kijken) en minder eten. Minder eten begint bij geen snacks, geen tussendoortjes, geen bier en wijn. En veel geduld.

Bronnen:
Heel veel geduld... een kilo per maand...

Bepaalde supplementen dragen bij aan het afvalproces. Voor meer informatie verwijs ik naar de bodyshops (aan de lijve ondervonden)

De eerste kilo's zul je wel kwijt raken door alleen je eetgewoonten aan te passen, maar daarna blijf je toch op dat gewicht hangen en zul je er iets van beweging bij moeten doen. Elke dag 1/2 uur wandelen (wel stevig doorstappen) kan een alternatief voor de sportschool zijn.

Ik heb wel eens gehoord dat je vooral veel sellerie moet eten. De vertering daarvan zou meer energie kosten dan de sellerie oplevert. Of dat waar is, weet ik niet. Maar alweer: er moet meer energie worden verbruikt dan opgenomen, da's toch echt de enige manier om af te vallen.

'Oefeningen' hoeven niet, bewegen wel. Daar vallen ook dingen onder als stofzuigen, opruimen, naar je werk of de supermarkt lopen, een flinke wandeling in het weekend, een fietstocht maken etc. Want zoals al eerder gezegd: afvallen doe je door meer calorieën te verbruiken dan je via eten binnenkrijgt. Als je alleen zoveel minder gaat eten dat je afvalt, gaat je lichaam in hongerstand en neemt het zoveel mogelijk calorieën uit eten op, waardoor je na dat hongerdieet dat je niet eindeloos vol kunt houden, net zo hard weer aankomt. Verstandig eten én bewegen werkt wel. Je weet zelf het beste waar in je leven je bewegingswinst kunt behalen. De auto/OV laten staan is al een goed begin, zo kun je ongemerkt een hoop calorieën verbranden zonder het idee te hebben dat je 'oefeningen' doet.

De enige manier om op een verantwoorde manier af te vallen, is: Minder eten, meer bewegen! Als je niet van fitness e.d. houdt, kun je ook bewegen door te gaan wandelen of fietsen. Alleen een flesje water mee en een wandeling of fietstocht maken.Dit is niet alleen goed voor de lijn, maar is ook heerlijk ontspannend. Verder kan ik je aanbevelen om een goed plan te maken. Dit plan moet wel reëel zijn. Je kunt deze afspraken het beste opschrijven en per dag kijken wat wel en niet goed ging en aan de hand hiervan evt. je plan bij te stellen. Alleen moet je niet te snel willen afvallen. Belangrijker is om het afvallen vol te houden. Dit lukt niet door jezelf uit te hongeren. Hardlopers zijn doodlopers, ook bij lijnen Je moet dus een realiseerbaar plan maken en je dan voor ogen houden: De aanhouder wint! Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100