Hoelang moeten mensen in een ijzeren long zitten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als iemand in ijzeren long zit of ligt, dan kan dat mogelijk voor het hele leven zijn. Maar het is ook mogelijk dat het als therapie is en dan veel korter. IJzeren long wordt ook ingezet voor mensen die van grote diepte komen en daardoor langzaam weer aan de normale druk moeten wennen. Voor de groep van verlamde longen kan het zijn levenslang omdat dat verlamming ook levenslang is. Dus zolang er nog geen herstel is. Wel zijn er alternatieven voor de ijzeren long. Zoals beademing met overdruk. En als het letterlijk gaat om mensen die in een ijzeren long zitten, dan gaat het om duikers. En zullen er ook wel in gaan liggen, maar hebben voldoende vrijheid om ook te gaan zitten. En over hoelang daar zijn tabellen voor opgesteld door de militaire duik dienst.

Een ijzeren long is een ouderwets beademingsapparaat, dat niet meer gebruikt wordt. Nu zijn er mobiele beademingsmachines. Hoe lang iemand " aan de beademing ligt" , hangt af van het herstel naar zelfstandig ademen. Sommige mensen zullen altijd beademd worden door een machine. Stephan Hawking heeft al meer dan 30 jaar een machine die zijn ademhaling regelt.

De ijzeren long werd lang geleden gebruikt bij polio patiënten, deze werd geïntroduceerd rond de jaren 20. Deze machine regelt hun ademhaling omdat ze hun longen niet zelfstandig kunnen gebruiken. Het lijkt een aanstanjagend apparaat, is het ook eenbeetje, maar het heeft leven gered. Want er zijn dus mensen die hier al bijna hun hele leven lang inzitten! Tegenwoordig wordt de ijzeren long niet zo vaak meer gebruikt aangezien polio steeds minder voorkomt. Kinderen worden hier bijvoorbeeld tegen ingeënt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100