Is een lattenbodem echt nodig?

Is het echt beter om onder je (goede) matras een echte lattenbodem of andere officiele variant te gebruiken?
Kun je niet , en dit is alleen even een simpel voorbeeld, gewoon spaanplaat met luchtgaten als bodem gebruiken? Of ander materiaal? Bij wijze van gewoon van pallets een bed zelf maken wat wel ventileert en er een goed matras en kussen op leggen?
Ik heb tijdens reizen ook op "zelfgemaakte" harde bedden geslapen. De eerste 2 a 3 dagen vond ik het hard en dan ben ik er aan gewend. Nou was dat tijdelijk en dat is anders als dat je er altijd op slaapt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit bleek uit een test van de Duitse Stiftung Warentest. De Duitsers testten 10 bedbodems van verschillende typen van €12 tot ruim €1000. Ter vergelijking lieten ze ook een zelfgebouwde grenen lattenbodem met de test meelopen. In de test werden matrassen van verschillende soorten en dikten op de bedbodems gelegd en op een spaanplaat. En van elke matras-bodem-combinatie werden de belangrijkste ligeigenschappen getest. Denk aan eigenschappen als de lichaamsondersteuning bij verschillende lighoudingen en posturen. Wat bleek? De bedbodems maakten ten opzichte van de spaanplaat nauwelijks verschil. Alle bodems kregen voor hun invloed op de ligeigenschappen een oordeel ‘matig’. Alleen de zelfgemaakte bedbodem schopte het tot een ‘redelijk’ voor dit testonderdeel. De verschillende soorten bedbodems scoorden niet aanmerkelijk verschillend van elkaar.

Bronnen:
https://www.consumentenbond.nl/matras/bedbodems

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100