is deo noodzakelijk om te gebruiken?

vroeger hadden de mensen toch ook geen deodorant. Ik vraag me af of het wel noodzakelijk voor ons is als je elke dag de vieze bacteriën van je af wast.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zal je een tip geven. Ik heb zelf een allergie, ik moe(s)t dus altijd hetzelfde merk deo gebruiken, maar ondanks dat had ik toch ieder jaar wel een keer problemen. Zo ook december vorig jaar. Normaliter gebruikte ik dan een paar dagen talkpoeder i.p.v. deodorant. Maar helaas ging het deze keer niet over. Heb toen een middeltje van de huisarts gehad. Maar 2,5 maand verder gebruik ik nog steeds geen deodorant. Toegevoegd na 4 minuten: Sorry, er ging iets mis. Nu na 2,5 maand heb ik geen deodorant meer nodig en ruik ook geen zweetlucht. Volgens mijn huisarts hebben de goede bacteriën het overgenomen. Als je het gaat uitproberen, gebruik dan ieder morgen uitsluitend talkpoeder, ook als je een keer tussendoor zweet. Neem de babytalkpoeder. Bevalt het niet kun je altijd weer overstappen op deo. Reken op ongeveer 1 maand dat je het al merkt, afhankelijk van hoe erg je zweet.

Het is zeker niet noodzakelijk, mijn leerkracht zei zelf eens dat je er mogelijk meer van stinkt omdat je je natuurlijke huid/poriën kapot maakt of irriteert (ik weet het niet meer zeker). Maar het kan zeker geen kwaad om geen deo meer te gebruiken, dat weet ik wel nog.

Voor de ene zal het meer nodig zijn dan voor de ander. Vroeger stonken mensen meer. Als iedereen altijd stinkt merk je het vanzelf minder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100