Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

als er geen reflex van voeten en knieën is, waar komt dat vandaan?Van het hoofd of de rug?

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
4.3K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

De reflex van knieen is via het ruggenmerg en daarbij zijn er geen hersenen bij betrokken. Zo lopen bijvoorbeeld de spierrekkingsreflexen zoals de kniepeesreflex over het ruggenmerg zonder tussenkomst vanuit de hersenen.

Voor de voetreflex is het mogelijk dat zowel het ruggenmerg als de hersenen (hoofd) een invloed heeft. Bij een afwijkende uitkomst van het onderzoek van de voetreflex wijst dit in het algemeen op een aandoening in het centrale zenuwstelsel, dat wil zeggen, de hersenen of het ruggenmerg.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Ruggenmerg
https://nl.wikipedia.org/wiki/Voetzoolreflex
https://nl.wikipedia.org/wiki/Spierrekkingsreflex
(Lees meer...)
7 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Ik ben het gedeeltelijk met je eens. Reflexen lopen inderdaad via het ruggenmerg en bij afwezigheid van reflexen zal het letsel waarschijnlijk in het ruggenmerg zitten.
Maar dat de hersenen niks met de reflexen te maken hebben klopt niet. Het kan namelijk ook zijn dat mensen een extra vinnige reflex hebben (hyperreflexie). Als dit het geval is, dan is het letsel gelegen in de hersenen.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding