Waarom moet je altijd je blaas helemaal leeg maken tijdens het plassen?

Als er iets achter blijft kan dit toch gewoon de volgende keer mee naar buiten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

An sich wel, maar urine die achterblijft in de blaas kan de oorzaak zijn van ontstekingen, met name blaasontsteking. Hoewel urine an sich steriel is, kunnen er tijdens het plassen toch bacteriën in de urinebuis komen. Als er veel resturine in de blaas zit, kan dat zelfs uiteindelijk een oorzaak zijn van terugstuwing naar de nieren, en dat meot je al helemaal niet hebben. Het niet goed kunne uitplassen (zeker als dat vaker gebeurt) is dus altijd een reden dat nader te laten onderzoeken.

Bronnen:
http://www.ms-centrum.be/nl/zorgaspecten/b...

Mensen die hun blaas niet goed leegplassen, bijvoorbeeld mannen met een vergrote prostaat of vrouwen met een verzakking, hebben meer kans op een ontsteking. Bij hen blijft telkens een beetje urine in de blaas achter, waarin bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen. Voor meer informatie: zie bron

Bronnen:
http://www.gezondheidsplein.nl/aandoeninge...

Het is belangijk om helemaal je blaas leeg te plassen omdat je dan minder snel een blaasontsteking op kan lopen, dit door bacteriën die via de plasbuis naar binnen kunnen dringen. Je kunt zelf een nierbek-onsteking op lopen wanneer je zelden of nooit goed uitplast. Urine spoelt dan terug naar de nieren en wanneer daar in een bacterie in aanwezig is, kan een nierbek-onsteking onstaan. Ik heb zelf 2 keer een nierbek-onsteking gehad, dit door niet goed uitplassen, mede door vernauwde urine wegen. Maar het belangrijkste was, dat ik moest leren goed uit te plassen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100