Is kaneel en daarmee de kaneelproef is echt gevaarlijk?

Wat is het gevaar van kaneel?
Waarom is het gevaarlijk , het wordt zelfs als gezond vermeld, we gebruiken het om mee te koken, we eten het.

Kind in coma door de kaneelproef.


Zie het filmpje [the cinnamon challenge] op de link , even scrollen

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/germain-13-lag-vijf-dagen-coma-na-kaneelspelletje-een-wonder-dat-hij-nog-leeft

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kaneel kan inderdaad levensgevaarlijk zijn, als het in een grote hoeveelheid wordt ingenomen. Het is namelijk heel erg droog en heeft de eigenschap dat het niet in speeksel oplost. Heb je een grote hap ervan genomen, dan ga je meestal hoesten en ademt vervolgens de stofwolken weer in en maakt het alleen erger. Dit kan resulteren in een astma aanval, een klaplong, longontsteking en je kunt er zelfs in stikken. In dit geval is er een kind door in coma geraakt omdat het waarschijnlijk zuurstoftekort opgelopen heeft bij de uitdaging. Kaneelpoeder bestaat voornamelijk uit cellulose dat niet wordt afgebroken in de longen. Het kan zelfs veranderingen in het weefsel van de longen teweegbrengen die onomkeerbaar zijn en gewoon permanent blijven. De longfunctie kan dus ook achteruit gaan en het kind kan hiervan misschien zijn leven lang schade ondervinden. Het is heel goed mogelijk dat het kind bij inspanning snel kortademig wordt en altijd een inhalator zal moeten gebruiken.

Kaneel zelf niet maar de manier waarop ze er mee omgaan wel. Je neemt een grote hap en de kaneel neemt al het speeksel op in de mond. De natuurlijke reflex is om te gaan ademen wat, door de kaneel, een hoestbui opleverd. De hoestbui bij deze jongen was zo erg dat hij in een coma is geraakt.

Bronnen:
http://www.powned.tv/nieuws/raar/2015/12/k...

Het gevaar van kaneel in deze kaneelproef is, dat je het inademt, waardoor je luchtwegen en je longen kunnen gaan infecteren met onherstelbare schade aan de longen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100