Hoe heet mag je maximaal douchen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Daar is geen wet voor. Maar aangezien 40 graden net te warm is (voor de handen) zal de "douchetemperatuur" daaronder liggen. Die temperatuur moet bereikt worden door koud water te mengen met heet water. De aanvoertemperatuur van het warme water zal op minstens een graad of 60 moeten liggen, om legionellabesmetting te voorkomen.

De monteur van onze cv installatie heb ik het eens gevraagd . Deze zei dat die niet hoger gesteld mocht worden dan 38%. Dat zou de maximale , de verantwoorde hitte . zijn.

Zo heet als je kunt verdragen zou ik zeggen.Hoeveel graden dat precies is zal voor eenieder anders zijn,maar waarschijnlijk ergens tussen 35-40 graden.Maar als jij 41 graden lekker vindt is er geen wet die dat verbiedt.

Zo heet als je kunt verdragen op lichaamsdelen die normaal gesproken niet met hitte in aanraking komen: je bovenarmen, buik , bovenbenen of rug. Vaak kun je op je handen (omdat die aan o.m. zonneschijn gewend zijn, en je daar wel eens iets warms mee beetpakt) duidelijk meer hitte verdragen dan op de rest van je lichaam. Zou je je handen als maatstaf gebruiken en de douche zo instellen, dat je het nog net kunt uithouden, dan loop je kans dat als je de straal op je rug zet, die toch verbrandt. Zeker als je een douche met uit de houder afneembare slang hebt, kun je de straal op je bovenbeen (of zo) richten en dan instellen wat je nog kunt verdragen. Hier zijn kanttekeningen bij te maken: (1) begin altijd met matige warmte, als je echt heet wilt douchen kun je de douche beter geleidelijk aan warmer afstellen; je huid heeft dan de mogelijkheid om aan de warmte te wennen. (2) als je zo heet mogelijk wilt douchen om bij voorbeeld gewrichten soepeler te malen of de pijn van kwallenbeten te bestrijden (dat werkt echt, het Rode Kruis beveelt zelfs douchen met zeer heet water (45 graden) aan, zie de bron), kun je daarna het beste wel je huid langdurig koelen. Dat zul je ook uit jezelf wel willen, echt heet douchen is niet lang vol te houden en kan ook je lichaamstemperatuur laten stijgen, waardoor je op kunstmatige wijze koorts zou kunnen krijgen. (3) vermijd te heet water op alle gevoelige lichaamsdelen; hier is de huid dunner en raakt ze gemakkelijk geirriteerd.

Bronnen:
http://www.eerstehulpwiki.nl/wiki/index.ph...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100