Bestaan er mensen die alergisch zijn voor water?

Zo ja, hoe wassen deze mensen zich dan zit dat dan met drinken?

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik bedoel, hoe zorgt zo iemand met die allergie dat hij niet uitdroogt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

AMSTERDAM - Ashleigh Morris (19) uit Australë kan niet zwemmen of een douche nemen. Ze is allergisch voor water, inclusief haar eigen zweet. De tiener kreeg deze opmerkelijke allergie op haar veertiende na een overdosis penicilline. Het is zeer zeldzaam, meldt de Daily Mail. Ze moet nu altijd een paraplu bij de hand hebben voor het geval dat. Ook slaapt ze met een laken tussen haarzelf en d'r vriendje, om zijn zweet te ontlopen. Wanneer ze zich eens in de zoveel tijd wast, blijft ze uren binnen tot de uitslag weer verdwenen is. Maar Ashleigh heeft ermee leren omgaan en geeft aan volop van het leven te genieten het kan dus wel maar het is zeer zeldzaam Toegevoegd na 23 seconden: http://aquatap.nl/news/item/allergisch_voor_water__/59

Dat lijkt mij niet. Een mens bestaat zelf voor ongeveer 70% uit water, dus dan ben je allergisch voor jezelf? Nee, zonder water ga je dood, dus als al iemand er allergisch voor is, zal hij/zij niet lang leven.

Ik denk wel dat deze mensen bestaan en waarom ook niet. We bestaan voor een groot gedeelte zelf uit water, maar dat is gebonden. Als je alergisch bent voor water (wassen en dan huiduitslag) wil dit nog niet zeggen dat je het water niet kunt drinken. Ja en dat wassen waarmee? Cleopatra nam een bad in ezellinnenmelk en ik gebruik wel eens alcohol. Wel zonde natuurlijk deze verkwisting, maar ja als je alergisch bent!

Ligt eraan hoe je allergisch definieert. Dat meisje krijgt er uitslag van, wanneer water dus in contact komt met haar huid. Maar allergisch in de vorm van geen water kunnen drinken en dan uitdrogen is onmogelijk. Een mens kan niet zonder water en in alles wat we eten of drinken zit water. Dus daar kun je niet allergisch voor zijn. Anders ga je dood door uitdroging of ondervoeding. Dus het bestaat niet.

Deze vraag is een maand geleden ook al gesteld: http://www.goeievraag.nl/vraag/mogelijk-allergisch-water.51011 En ja, het is mogelijk, het heet Aquagenic urticaria. Wel heel zeldzaam gelukkig, er zijn maar een aantal mensen op aarde die het hebben. Wassen kan niet, of echt maar een paar seconden. Bij sommigen is het zo erg dat hun eigen zweet al enorme pijn veroorzaakt. Drinken weet ik niet, er is 1 vrouw die alleen 1 bepaalde frisdrank kan drinken, omdat ze daar geen last van krijgt en van alle andere dranken wel.

Ik ken iemand die daar allergisch voor is, zij drinkt bronwater en neemt een douche met alleen bronwater... ze mag alleen bronwater... geen normaal kraanwater dus...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100