Verslapt bij het gebruik van spierverslappers ook je kringspier?

Toegevoegd na 30 seconden:
Lijkt me ietwat onhandig.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De verschillende soorten spier In ons lichaam zitten drie verschillende soorten spierweefsel: dwarsgestreept spierweefsel, glad spierweefsel en hartspierweefsel. Het hart bestaat uit een ander soort spierweefsel dan de skeletspieren, namelijk uit het hartspierweefsel. Skeletspieren zijn die spieren die we bewust kunnen laten samentrekken, bijvoorbeeld om te lopen. Glad spierweefsel zit in alle organen met uitzondering van het hart, zoals je maag, darmen en je blaas. Op zowel het gladde spierweefsel als het hartspierweefsel hebben wij geen bewuste controle. Je zou dus de soorten spierweefsel ook kunnen onderverdelen al naar gelang we er wel of geen bewuste controle over hebben. Het spierweefsel waar we wel controle over hebben (het dwarsgestreepte spierweefsel) ontvangt op een andere manier de prikkels die van de hersenen vandaan komen dan het spierweefsel waar we geen bewuste controle over hebben (het gladde- en het hartspierweefsel); ze hebben verschillende receptoren. In het dwarsgestreepte spierweefsel, wat in al onze skeletspieren zit, zitten nicotinereceptoren terwijl in het hartspierweefsel en het gladde spierweefsel zogenaamde adrenerge- en muscarinereceptoren zitten. Bij elke receptor hoort een unieke stof. Dat wil zeggen dat een receptor het signaal pas doorgeeft als zijn eigen unieke stof aan de receptor bindt. Dit betekent dat de verschillende soorten spier op verschillende stofjes reageren en dus ook door verschillende, unieke stofjes geblokkeerd kunnen worden. En wat heeft dit met spierverslappers te maken? Door middel van geneesmiddelen kunnen deze receptoren geblokkeerd worden. Wanneer een receptor geblokkeerd wordt, zullen de prikkels van de hersenen niet meer aankomen bij de spier en zal de spier niets doen. Wanneer je dus een geneesmiddel gebruikt dat alleen de nicotinereceptoren blokkeert, zal dit geen invloed hebben op het hart, dat via adrenerge- en muscarinereceptoren wordt bestuurd. Op deze manier werken de spierverslappers die gebruikt worden bij de narcose. Deze spierverslappers werken alleen op de nicotine-receptoren, waardoor het hart en de andere organen onaangedaan blijven.

Bronnen:
http://www.hoewerktmijnlichaam.nl/antwoord...

Ja, die verslapt ook, maar je wordt niet helemaal lam. Denk ook eens aan de spier bij je blaas, je hart (1 grote spier) de spieren in je borstkas om te ademen...

Ik heb wel eens spierverslappers gebruikt en het is niet zo dat gelijk al je spieren zo verslappen dat ze niets meer doen. Dat zou erg desastreuze gevolgen kunnen hebben, want je hart is ook een spier. Een spierverslapper kan wel overmatige spanning in je spieren verminderen, maar maakt echt niet al je spieren slap.

Sommige homoseksuele mannen nemen z.g. 'poppers'. Met als speciale bedoeling de spieren te verslappen, in het bijzonder de door jou genoemde spier.

ik heb verschillende keren spierverslappers gehad maar nog nooit last gehad...misschien verschilt dit per medicijn.

Als je spieren verslappen, dus ook je anus en de sluitspier van je blaas. De betekent gelukkig niet dat je alles laat lopen. Er is nog voldoende kracht over. Als je zoveel spierverslappers zou innemen dat je sluitspieren ook zouden verslappen, stik je, omdat je ademhaling dan ook stopt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100