Werkt je geheugen beter als je honger hebt of juist als je verzadigt bent of maakt dat niets uit?

Kun je dus beter onthouden met volle of lege maag, en maakt dat nog uit of dat het lange of korte termijn geheugen is? En waardoor komt het een en ander?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je lichaam functioneert op alle fronten beter als het niet bezig is met behoefte aan voedsel. Dat is een primaire lichaamsbehoefte en als die niet wordt vervuld zal je lichaam daar voortdurend om vragen, om niet te zeggen zeuren. Verzadigd werkt je geheugen dus ook beter.

Wanneer je net gegeten hebt, gaat relatief veel bloed naar je maag- en darmstelsel: je bent immers verzadigd -- als je echt veel eet, vadsig -- en jouw lijf is vooral bezig met de spijsvertering. Bloed wat normaal naar de hersenen zou gaan, gaat tijdens vooral de eerste fase van de spijsvertering naar je maag- en darmstelsel. Bovendien worden veel mensen na een flinke maaltijd slaperig. men drinkt niet voor niets wel koffie na het eten -- om dit effect wat tegen te gaan. De beste prestaties op zowel sportief als intellectueel gebied lever je circa 2 a 3 uur na een maaltijd: dan gaat weer meer bloed naar de hersenen. In diverse Oosterse filosofieen wordt zelfs gesteld dat vasten het intellect scherpt. Ongetwijfeld ook vanuit de gedachte dat als je spijsvertering op een laag pitje staat, er meer bloed naar de hersenen kan gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100