Hoe weet een blind persoon wat zijn/haar geaardheid is?

Hoe weet iemand die 100% blind is of men op mannen of vrouwen valt? Aangezien ze geen gelsachts kenmerken kunnen zien bij een ander?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iemand die blind is valt niet op het uiterlijk, later zal dat wel meespelen, zodra ze intiem genoeg zijn om elkaar te betasten. Maar verliefd worden doe je niet alleen door te voelen of te kijken naar het uiterlijk, Naast hormonen die een handje mee helpen, ook de stem en de geur van iemand speelt mee (zowel bij blinden als zienden). Vooral de geur is naast hormonen een belangrijke factor, daarmee bepaal je of iemand bij je past, of je daar eventueel een gezin mee zou willen stichten. Iemand die een prettige lichaamsgeur heeft kan daardoor aantrekkelijk zijn, als de stem ook nog prettig is, is dat mooi meegenomen. Een blind persoon weet dus net als een ziend persoon zijn/haar geaardheid onder invloed van hormonen, door gebruik te maken van zijn/haar reukorgaan en te luisteren naar de stem. Het enige verschil is dat zienden hun eerste keus maken op basis van uiterlijk, wat eigenlijk voor hen een beperking is, in het vinden van de juiste partner. Toegevoegd na 11 minuten: De hormonen die een belangrijke rol spelen heten feromonen.

Bronnen:
http://www.feromonen.nl/contents/nl/d6_vra...

Veruit de meeste mensen vallen niet alleen op iemands uiterlijke kenmerken. Er zijn genoeg verschillen tussen mannen en vrouwen die zonder te zien prima waar te nemen zijn en daarvan is gedrag het meest opvallende. Ook ziende mensen vallen over het algemeen niet op de geslachtskenmerken van het andere geslacht. Eventueel wel op de secundaire kenmerken, maar niet op de primaire: als je iemand over straat ziet lopen die je aantrekkelijk vindt, heb je geen idee wat zich tussen de benen van die persoon bevindt: een penis, vagina, en hoe die dan gevormd is: je hebt er geen idee van. Bij secundaire geslachtskenmerken is dat anders, maar dan nóg gaat het niet alleen om die geslachtskenmerken: wanneer je op vrouwen valt, kun je evengoed vallen op een vrouw die brede schouders heeft en smalle heupen, of die hele kleine borsten heeft. Het is niet zo dat zo’n vrouw met een wat jongensachtig uiterlijk ineens aantrekkelijk wordt voor iemand die uitsluitend op mannen valt. Goed: het kan je type niet zijn of je kunt het mínder aantrekkelijk vinden, maar dat betekent niet dat een vrouw die qua secundaire kenmerken wat mannelijker is of een man die wat vrouwelijker is, ineens in onze gedachten ingedeeld wordt bij het andere geslacht wanneer het om seksuele aantrekking gaat. Kortom: het gáát bij verliefd worden of bij seksuele aantrekkingskracht in eerste instantie helemaal niet om die geslachtskenmerken. Misschien een beetje om de secundaire (die je trouwens ook heel goed kunt voelen, maar net als zienden hoeven ook blinde mensen niet iedereen te betasten voor ze kunnen weten of ze op mannen of vrouwen vallen) maar in elk geval niet om de primaire. Je valt op mannen of op vrouwen omdat je wordt aangetrokken door wat dat ‘man-zijn’ of dat ‘vrouw-zijn’ vertegenwoordigt, en niet - of in mindere mate - om hoe mannen en vrouwen eruit zien. Bij het daadwerkelijk verliefd worden kan dat wel meer meespelen, maar ook zonder dat je ooit verliefd bent geweest kun je vaak wel weten of je homo of hetero bent, of hier tenminste een vermoeden van hebben. Blind of ziende maakt daarin geen verschil. Toegevoegd na 9 minuten: Trouwens, ik schreef 'gedrag' als meest opvallend kenmerk, maar daarmee bedoel ik meer de hele manier van doen, zoals de manier waarop iemand praat (zelfs nog los van stemgeluid, wat natuurlijk ook een groot verschil is tussen mannen en vrouwen) en een veel bredere 'air' van mannelijkheid danwel vrouwelijkheid.

Blinden kunnen goed mannen- van vrouwenstemmen onderscheiden, dus als ze een van die twee duidelijk aantrekkelijker vinden, zullen ze weten wat hun geaardheid is. Misschien dat ze ook in hun dromen dingen ontdekken. Verder zijn geuren belangrijk, maar aangezien geuren van mannen en vrouwen behoorlijk op elkaar kunnen lijken, zal het tijd kosten om uit te vinden of een waargenomen geur van een man of een vrouw komt. Kunnen ze echter dat onderscheid eenmaal maken, dan weten ze eveneens wat hun geaardheid is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100