Hoe motiveer ik mijn moeder om te stoppen met roken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bijna onmogelijk. Tenzij je akkoord maakt met haar dokter die haar op de meeste expliciet manier duidelijk maakt dat je va roken sterft en kanker kunt krijgen en je smaakpappillen aantast. Een alternatieve methode is : moeder stopt en met het uitgespaarde bedrag aan sigarettenverbruik van een jaar mag zij een iets kiezen wat het ook zij en je verdubbelt het bedrag.(éénmalige reis naar een exotisch land)

Zeg dat je er zat van bent, (werkt waarschijnlijk niet) en maak anders een afspraak. elke week 1 sigaret minder, en als ze na 2 maanden gestopt is met roken, dan ga je een keer met haar naar de bios, of naar een pizzaria. Wel goed bijhouden of ze écht niet vaker rookt !! succes

geef haar het boekje stoppen met roken van allen carr het is ondubbelzinnig bewezen dat 90% stopt na het lezen van het boekje Wel als er de wil is om te stoppen kost 5 euro kijk goed op de rommelmarkt vrijdag in je plaats succ6

Niet. Stoppen met roken moet uit iemand zelf komen en iemands eigen beslissing zijn. Daarover gaan nuilen en zeuren maakt het alleen maar erger, ze zal er vermoedelijk eerder meer van gaan roken dan minder. Als je ergens niks van wilt horen is het wel dat je ergens mee MOET stoppen, en zéker niet van je kinderen. De enige die nog een serieuze poging zou kúnnen wagen is de huisarts, maar voor de rest er niemand ´gerechtigd´ om op welke wijze dan ook een ander te vertellen wat die MOET doen. Althans, een andere volwassene. Het moet echt haar eigen beslissing zijn, en als ze daar hulp bij wil, zal ze het je wel laten weten. Wil ze beslist niet, dan zul je je daar bij neer moeten leggen. Je kunt haar wellicht verbieden in jouw huis te roken, maar dan moet je niet raar opkijken als ze beduidend minder vaak op visite komt.

Dat is iets wat je moeder zelf moet willen . Zo iets kan je iemand niet verplichten of oplegen . Het is u moeder,s keuze om te stopen of niet ?

Je kan je moeder motiveren door de boel om te draaien. Vraag haar wat zij zou doen als jij bijvoorbeeld een stickie zou roken, of alsmaar te laat naar bed zou gaan, zodat je ongezond werd en te lam was voor je huiswerk. Zeg haar dan, dat je dat wilt weten, omdat je het dan op haar wilt uitproberen. Zeg haar dat ze van jou geen goede levenshouding hoeft te verwachten als ze zelf niet eens in staat is een heel slechte gewoonte af te zweren. Dat je als moeder niet met woorden, maar met daden een voorbeeld moet zijn. Zeg haar tenslotte, dat je van haar houdt. Ik weet zeker dat ze zichzelf dan eens goed bij de haren grijpt en een begin maakt met een nieuw schoon leven. Ze zal je dankbaar zijn. Ik ben ook moeder, ik ben ook gestopt, omdat ik niet van de kinderen iets kon eisen dat ik zelf niet op kon brengen. Ik ben er nog iedere dag gelukkig om.

Dat zal moeilijk zijn. Maar wat je wel kunt doen is aantonen hoe slecht het roken van haar voor anderen - haar kinderen - is. De gevaren van meeroken kun je voldoende op internet vinden. Als ze tenminst binnenshuis rookt waar jij bij bent. Maar als ze al voor iedere sigaret naar buiten gaat, tja dat helpt zelfs dat niet.

niet,ik kon pas stoppen met roken na een zware longontsteking ,had het zo benauwd.heb nooit meer gerookt.ze moet het zelf inzien helaas.

Ieder mens is verantwoordelijk voor zijn of haar doen of laten. Wat inhoud dat je iemand dus ook je moeder niet kunt dwingen om te stoppen met roken. Dat het slecht is weten we allemaal maar meeroken is ook slecht. Dat vet eten slecht is weten we allemaal maar hoeveel procent van de nederlandse bevolking zit boven de 25 BMI ? Dat is heel veel en het neemt met sprongen toe omdat er veel junkfood gegeten wordt. Ook dit eist zijn tol van het lichaam en zal in het minst erge geval alleen nieuwe knieen kosten.

68% stopt na 7 dagen met deze methode: http://tinyurl.com/PowerStopRook

Bronnen:
http://tinyurl.com/PowerStopRook

Dat kan niet, dat moet uit haarzelf komen.

Het enige wat je zou kunnen doen is op haar gevoel werken. Zeg haar dat ze toch moet weten dat het slecht is voor haar, en dat jij zoveel van haar houdt dat je haar zolang mogelijk bij je wilt hebben. Zeg dat je niet zonder haar kan, en wil. Het doel zou moeten zijn, haar aan het denken zetten. De beslissing en de motivatie zijn alleen van haar. Als ze dan zou besluiten te stoppen, steun haar daar dan voor 100% in. Wees lief en maak het haar hier en daar wat makkelijker op de lastige momenten. Succes.

Bronnen:
Zelf als moeder gestopt (onder andere)...

Door te vertellen dat mijn vader ternauwernood strottehoofdkanker heeft overleefd en nu hij gedwongen gestopt is met roken zegt dat het eigenlijk makkelijk was en enorme spijt heeft dat hij dat niet 20 jaar eerder gedaan heeft. Voor hem was het gelukkig net niet te laat.

In de eerste plaats moet ze het zelf willen, en geloof me dat kan nog lang duren. Ik ben 4 1/2 geleden met behulp van deze methode gestopt:http://www.ikstopmetroken.com/ van de ene op de andere dag. Ik wil wel zeggen dat ik wilde stoppen.

zeggen dat ze anders doodgaat aan longkanker...reden genoeg lijkt me.

Zeggen dat voor elke dag die ze nog rookt.Dat jij op haar kosten naar de snackbar gaat met je vrienden.

Praat erover, maar dwing het niet af... dan lukt het zeker niet... Dan krijg je alleen maar een gespannen sfeer... natuurlijk mag je best zeggen dat jij het niet fijn vindt en kun je bv afspreken dat ze niet rookt bij jou... En als ze zelf eigenlijk ook wel wil stoppen, kun je haar wel ondersteunen... Er zijn inmiddels methoden die goed resultaat geven... Ik ben zelf (na vele mislukte pogingen en frustraties) gestopt met Tabex tabletjes.(via internet besteld). Maar het lukt echt alleen als ze het zelf echt ziet zitten...en dat betekent niet alleen dat ze het wil, maar ook dat ze gelooft het te kunnen....

hang overal posters op van longen van rokers

laat haar dit zien: http://worldthechanges.web-log.nl/mijn_weblog/WindowsLiveWriter/Politiek%20&%20realisme%2027%20roken%20longen%20roker%20en%20nietroker.jpg mocht dat niet volstaan (ik denk dat dit wel genoeg is) dan kun je altijd nog een goed gesprek met haar aangaan over de gevaren van roken, wat ze natuurlijk allemaal al weet, en vertel haar dat er veel mensen zijn (in mijn omgeving ook een vrouw van 40) die jong sterven ter gevolge van roken. Die vrouw van 40 die ik kende had longkanker door het roken. Ik weet zeker dat je moeder niet wil dat ze op haar 40e al het witte licht ziet en dat ze heengaat naar de eeuwige jactvelden, oftewel overlijdt. Toegevoegd na 3 minuten: o, ik zag dat mijn bovenbuurman hetzelfde idee had :D

Als ze zelf niet wil stoppen lukt het niet. Je kunt alleen aan haar vragen of ze met jou rekening wil houden als je er bent.

Door haar duidelijk te maken dat roken helemaal niet zo lekker is als ze zichzelf wijsmaakt. Toegevoegd na 1 minuut: ...en door haar "Stoppen met roken" van Allen Carr te laten lezen.

dat is heel lastig roken is een heel nare verslaving je kunt eigenlijk alleen aan haar vertellen wat het met jou doet: dat zij rookt.

Behang haar kamer met de leuzen die op die sigarettenpakjes staan ! zelfs als niet roker vind ik die leuzen nog wel eens tegen de paal. het zou mij zeker wel ontmoedigen te blijven roken.

Praat erover.. elke dag! Laat weten hoe je erover voelt.

Hoe motiveer je jezelf...om te accepteren dat ze nu eenmaal van een sigaretje houdt... Stel dat ze zou willen dat jij ergens mee stopt... Zou jij toch ook niet willen dat iemand anders zich met jouw leven bemoeit... En zegt wat je wel en niet moet doen...toch? Tenzij ze ECHT moet stoppen op verzoek van de artsen ivm..weet ik veel wat. Dat ligt even anders. Dan kun je een poging wagen...maar dan nog..is en blijft het haar keuze. Een sigaretje opsteken...haalt ook een hoop stress weg..dat ontspant ofzo. En voorkomt soms een hartaanval of een woede aanval. Sterkte en groetjes.

flink schrik aanjagen, elke dag weer erover beginnen. Verhalen over een kennis die ziek is geworden doen het goed. maar vooral; Zeg dit; "Ma, is het je niet opgevallen dat je elke morgen zoveel hoest als je wakker bent?" (hebben rokers niet in de gaten, het is als normaal beschouwd) Wakker schudden die hap. Verslaafden hebben overal excuses voor verzonnen, en zijn werkelijk blind voor hun gedrag. Houd die spiegel er maar voor hoor. Ik zeg wakker schudden.

zeg dat je later ook zal beginnen roken of dat ze niet goed denkt over jouw gezondheid...

Vertel haar dat je wilt beginnen met roken...

je kan het denk ik alleen maar vragen aan haar, want een roker moet er zelf achter staan anders lukt het haar toch niet.........heel veel succes ps zelf rook ik niet, maar heb gelezen dat een roker het altijd zelf moet willen...

Omdat je weinig info geeft over de situatie, kan ik alleen wat hard aankomende argumenten geven die op moeders veel impact hebben. Als je in een situatie zit dat er kinderen op komst zijn, zou je kunnen zeggen, dat je het zo jammer vindt, dat je moeder haat zijn met de kinderen belemmert als ze rookt (je moet niet toestaan dat de kinderen bij haar zijn als ze rookt) en haar voorhouden dat ze de kans op het meemaken van verder nageslacht ernsig verkleint met haar domme en ongezonde bezigheid. Dat laatste hakt er in maar er is geen speld tussen te krijgen. Mijn moeder hield zich aan deze strikte regel maar rookte verder als een ketter, totdat ze een hartaanval kreeg, gedotterd moest worden en stents kreeg. Haar cardioloog deed toen ook een stevige duit in het zakje en na ruim 70 jaar is ze gestopt met roken, radicaal en volledig. Ze ziet er nu wel 10 jaar jonger uit en is vrolijk en gelukkig. Het besef dat al haar 4 kinderen astma overgehouden hebben door twee kettingrokende ouders die allebei meestal thuis waren (mijn vader had een bedrijf aan huis) dringt ook tot haar door. Mijn vader was onverstandiger, bleef roken is is januari 2010 aan de gevolgen van longkanker overleden. Zulk een voorland wens je je moeder niet toe, denk ik. Soms (zoniet vaak) zijn kinderen slimmer dan hun ouders. Je doet er dan goed aan als je naar je kind luistert. Ik heb ook veel van mijn kinderen mogen leren, sommige dingen van deze tijd snappen ze soms net een tikkie beter dan wij. Heel veel ouders maken de fout hun kinderen als (kleine) kinderen te blijven zien, terwijl ze als (jong) volwassenen met andere facetten van de maatschappij in aanraking komen als wij ouderen. Ik ben mijn verstandige kinderen gaan zien als volwaardige en goede gesprekspartners. Dat werk dan beide kanten op, zij kunnen leren van onze ervaring en wij kunnen leren van hun inzichten. Je kunt je kind alleen leren luisteren als je daarin zelf het goede voorbeeld geeft. Zeg dat maar tegen je moeder. Laat haar evt. je vraag op GV. en alle antwoorden maar eens lezen. Sterkte en succes.

Je dreigen haar naaktfoto's op internet te zetten als ze niet stopt.

door steeds te zeggen je wil toch later ook je kleinkinderen zien

Een spons volzuigen met zwarte smeerolie en zeggen dat zo haar longen er uit zien.

Toevallig dat ik zelf 9 dagen geleden ben gestopt met roken. Ik ben van mening dat jou moeder zelf super gemotiveerd moet zijn om te stoppen, dat kan je niet voor haar doen. Ik heb zelf een paar keer gedacht dat ik ging stoppen omdat het gezonder was of omdat ik mijn kinderen wilde plezieren door te stoppen, maar dat mislukte steeds. Nu ik het helemaal zelf heb gedaan, ik mijzelf heb gemotiveerd en verbied om nog te roken en ik er helemaal zeker van ben dat ik écht wil stoppen, heb ik het gevoel dat ik deze klus ga klaren! Ik kan het, en als jou moeder zelf gemotiveerd is, dan kan zij het ook!

Dit is misschien niet het antwoord waar je op zit te wachten maar ik ben nu negen jaar gestopt ik was een stevigen roker 3 pakjes per dag. Mijn Motivatie was dat ik het erg vies begon te vinden. Misschien kun je je moeder er eens op wijzen dat ze stinkt en dat iedereen dat ruikt misschien helpt het ik wens je veel succes. Ben je in de meerderheid kun je ook eens vragen of ze buiten wil roken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100