Mijn medisch dossier is spoorloos, hoe te handelen?

Hallo allen,

Na een aantal verhuizingen van woonplaats en dus ook huisarts, blijkt mijn medisch dossier spoorloos te zijn.

'Praktijk 1' heeft het dossier eind 2012 te hebben opgestuurd, maar de geadresseerde 'Praktijk 2' heeft het echter nooit ontvangen.

Heeft iemand hier ervaring mee? Hoe kan ik nu het beste handelen?

Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hangt er een beetje van af wat je medische geschiedenis is. Zijn het simpele dingen zoals griep, gebroken been, een keer hoofdpijnklachten dan zou ik het gewoon laten. Anders zou ik met de nieuwe huisarts overleggen welke informatie hij wil hebben en welke opgevraagd moeten worden bij een ziekenhuis of laboratorium. Bij andere problemen moet hij toch een anamnese afnemen en dan komt het vanzelf boven water. .

Eigenlijk is dat geen probleem. Ik heb er bij mijn verhuizing naar Duitsland nooit aan gedacht mijn medisch dossier mee te nemen, en toen ik dat opperde vond de huisarts dat niet nodig ; hij wilde me gewoon beoordelen zoals ik was, zelf eventueel diagnoses stellen, en een beknopte weergave van mijn belangrijkste ziektegeschiedenis was meer dan voldoende. Alleen als er zeer bijzondere dingen in je dossier staan waar je ZELF niet van op de hoogte bent, zou het kwaad kunnen. Maar elke arts is in principe in staat je vanaf het begin zelf te beoordelen, en vervolgens een eigen dossier op te bouwen. Je begint dus eigenlijk gewoon met een "schone lei". Het is wel handig als je zelf weet welke chronische aandoeningen je hebt, welke operaties je achter de rug hebt en welke medicijnen je gebruikt. En vooral of je eventueel ergens allergisch voor bent. Maar artsen zijn uitstekend in staat een patient te behandelen als ze zijn of haar voorgeschiedenis niet kennen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100