Kun je je tong per ongeluk inslikken als je op je rug slaapt?

Ik heb vaker gehoord dat als je op je rug slaapt je het risico loopt dat je tong tijdens je slaap in je keel kan zakken door de ontspanning tijdens de slaap. Hierdoor loop je het risico dat je stikt.
Daarom moeten mensen die bijv. bewusteloos zijn gevallen op hun zij worden gelegd.
Of is dit allemaal een broodje aap?
Ik ga daarom voor de zekerheid maar nooit op m'n rug slapen, terwijl ik niet zeker weet of dit wel klopt, en wel regelmatig graag op m'n rug zou gaan liggen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Wanneer je normaal slaapt dan functioneren je reflexen. Mocht er in je slaap iets in je keel komen, dan zul je ongemerkt kuchen, slikken of van houding veranderen. Je kunt niet stikken in je tong wanneer je normaal slaapt. Een heel ander verhaal is bewusteloosheid. Dan functioneren je reflexen niet. De tong diep in de keel zou kunnen gebeuren. Maar belangrijker is dat mensen zouden kunnen braken en het braaksel loopt in de longen. Wanneer iemand bewusteloos is, daarom ook altijd op de zij leggen. Ook bij een alcoholische bewusteloosheid kunnen mensen stikken. Dit komt dan vaak door braken. Het braaksel loopt dan in de longen en wordt niet uitgehoest.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100