Nachtrust verstoord door licht, oplossingen?

Mijn zusje slaap altijd met alle lampen aan omdat ze anders bang is, ook al is ze al 13 jaar. Laat ons nu net toevallig ramen hebben langs onze deuren, waardoor al het licht uit haar kamer door naar de mijne schijnt.
Maar ik kan dus niet slapen met licht, ook al is het maar een klein beetje. Ik doe er 's avonds uren over om in slaap te vallen en soms word ik midden in de nacht wakker, gewoon puur door dat licht. Als het helemaal donker is val ik wel meteen in slaap.
Ik heb een slaapmasker geprobeerd, maar dat is niet iets voor mij; ik heb het gevoel dat ik daardoor niet vrij kan slapen.

Weet jij het antwoord?

/2500

je kunt de ramen afplakken met donker plakplastic. heb ik thuis bij het raampje boven de slaapkamer ook gedaan, omdat ik anders ook niet kan slapen na een nachtdienst. werkt goed. het plastic is altijd weer te verwijderen mocht dit nodig zijn.

Er bestaan gordijnen die van verduistering stof zijn gemaakt. Kijk eens rond bij Leen Bakker, Kwantum, Ikea e.d. Je kunt het ook zelf halen bij een stoffen zaak. Stel dat je het echt vlak tegen de ramen wilt maken: op maat knippen naar de maten van het raam, omzomen en klittenband erin verwerken, andere kant van het klittenband op het raamkozijn kleven/nieten, stof ertegen en klaar! Zo komt er geen kiertje licht meer binnen. Maar beter zou zijn om de ramen/gordijen van je zusjes kamer zo te maken dat het licht niet naar buiten komt. Welterusten!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100