Ik voel mijn halsslagader aan de linkerkant.. wat kan dit zijn?

Ik voel mijn halsslagader aan de linkerkant. Wat ik precies voel is niet uit te leggen, ik voel die ader gewoon zitten, zeg maar. Ik heb een paar keer bloed gegeven, toen bleek dat mijn aders nogal dun zijn, dus het was lastig bloed geven, daar ben ik dus mee gestopt. Kan het zijn dat mijn halsslagader ook te dun is? Ik voel hem bij inspanning, maar net zo goed als ik in rust ben.. Het is ook echt alleen links, rechts voel ik hem niet. Heel gek. Maar om nou gelijk naar de dokter te gaan, het lijkt mij niet ernstig.... Maar wellicht herkent iemand het hier?

Toegevoegd na 55 seconden:
Bloed gegeven, ik was dus donor...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je halsslagader hoort dicht bij de oppervlakte te liggen. Dit is ook de plaats waar je het best kunt voelen of iemand een goede hartslag heeft. Beter nog dan de pols opnemen. Omdat je hartslagader zo dicht onder de huid ligt, kan het zijn dat je bij verhoogde inspanning, ( hoge hartslag) voelt dat je huid meebeweegt. Links en rechts kan net dat beetje verschil hebben, waarom je de ene wel voelt en de ander niet. Wanneer je je erop concentreert, kun je de slagader vaak " gewaarworden" . Bij het bloed afgeven bij het donorcentrum hebben ze gezien dat je ader in je elleboog dun is. Daar nemen ze je bloed af. Dit zegt niets over de (slag) aders in de rest van je lijf. Dikke en dunne aders zeggen ook niets over de kwaliteit van de aders. Daarvoor moet vooral gekeken worden naar elasticiteit. Wanneer je geen klachten hebt, hoef je je er niet druk over te maken.

Voor mij is onduidelijk hoe je je ader voelt? Als je hem met je vingers voelt dan zak het zijn dat deze dichter aan de oppervlakte ligt dunner is, dat geeft een betere slag, Voel je hem zonder er aan te zitten met je vingers, dan is het handig even naar de huisarts te gaan, door te luisteren kan ze bepalen of er een obstructie zit. Waarschijnlijk overdreven maar het kan je gerust stellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100