Hoe voorkom je blaren door nieuwe schoenen?

Bijna alle nieuwe schoenen bezorgen me blaren of andere irritaties. Hoe kan ik dit voorkomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zult ze moeten inlopen, maar je wilt in de tussentijd ook zo min mogelijk pijn hebben tijdens het lopen. Mijn lieve moedertje deed altijd Leukoplast op de plek waar het knelt, zo maak je een extra 'huidje' over je eigen huid, wat beschermt tegen blaarvorming. Werkt bij mij altijd nog prima :)

Niet gelijk hele dagen op gaan lopen, maar het geduld opbrengen er eerst elke dag een uur mee thuis te lopen. Inlopen heet dat :) Iedereen heeft nu eenmaal andere soort voeten en daar moet je schoen zich naar vormen

je kan het alleen voor in de toekomst voorkomen: inlopen! of telkens de zelfde schoenen (maar dan nieuwe) kopen. ;)

Beetje bij beetje inlopen, dus afwisselen met andere schoenen, tot ze de vorm wat hebben aangenomen van jou voeten en dan tot op de draad verslijten want dan lopen ze het lekkerst.

Er wordt vaak gezegd dat je schoenen moet 'inlopen'. Maar schoenen moeten direct goed zitten. Een goede kwaliteit leren schoen die in de winkel al direct goed zit, mag daarna geen blaren veroorzaken. Waarschijnlijk koop je schoenen die je mooi vindt, maar die eigenlijk niet goed passen. Dat kan de breedte, maar ook de lengte zijn. Probeer een schoenen van heel soepel leer.

Nieuwe schoenen onder de kraan houden, zodat de binnenkant nat wordt. Niet teveel. Nat aantrekken en een uurtje aanhouden. Het leer is dan wat zachter door de nattigheid, en de schoenen vormen zich onmiddellijk naar je voeten.

Koop je wel de goede maat? En vooral de goede breedte? Ik had ooit een paar hele dure wandelschoenen en toch altijd blaren met een wandeling. Bleken ze aan de hiel toch iets te wijd te zijn. Zijn het echte leren schoenen? Zo ja, dan kan je ze een avond dragen, of een paar avonden, met natte katoenen sokken. Je schoenen moeten aan je voeten wennen en door het vocht kan het leer zich een beetje aanpassen. Kunststof gaat minder naar je voeten staan. Goede inlegzolen kunnen blaargevoeligheid verminderen. Dagelijks je voeten insmeren met bijv. kamferspiritus [of duurdere voetenbalsems] kunnen je voethuid wat stugger en minder blaargevoelig maken. Als het om wandelschoenen gaat, lees je hier nog wat tips: http://www.tweevoeter.nl/blaren.php

Geef een paar tientjes meer uit aan schoenen die gelijk goed zitten. Bezuinig niet op je onderdanen.

Zoals al gezegt door andere G.V ers , niet te lang per dag op lopen ( dus inlopen ) en je kan eventueel de plekjes waar irritaties of blaren ontstaan (prefentief) afplakken met leukoplast.

Door 1 keer die blaren te accpeteren! Vervolgens zal je huid wel wat steviger worden door een eeltaagje..

Plak voordat je je schoenen aantrekt een stuk of 2, 3 pleisters over elkaar op de plek waar je blaren krijgt. Zo kan je de schoenen inlopen zonder pijn. Werkt voor mij altijd prima!

Waarschijnlijk heb je gevoelige voeten. Het kan zijn dat je niet al te dik bent, zodat de botten van je voeten vlak onder de huid liggen. Daar valt weinig aan te doen. Er is wel spray om ze op te rekken en de schoenmaker kan ook schoenen voor je oprekken. Verder zijn comfortabele schoenen vaak lelijk. Dat kan ook een probleem zijn. Let in ieder geval bij het kopen meer op het comfort en minder op hoe ze eruit zien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100