Wat kan dit zijn? Zie, lees uitleg svp...

Mijn dochter kwam zondag thuis van twee weken Thailand (rondreis), sinds dinsdag heeft ze koorts, koude rillingen, zweet overmatig, warmte-aanvallen en heel erge hoofdpijn plus zware oogleden. Ze slaapt veel.
Ik ben ongerust, de dokter denkt dat het de overgang Thailand/Nederland is.

Kennen jullie deze 'verschijnselen' na een buitenlandse reis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ja lekker makkelijk die diagnose...de overgang van landen...mijn schoonzoon is nét terug uit tailand , heeft ook een rondreis gedaan, zelfs 3 dagen de rimboe in..geen problemen na thuiskomst..oke...iedereen is weer anders dus kan anders reageren maar ik zou toch mooi naar de eerste hulppost gaan ( kan mooi nu in het weekend) ik zou het niet zo lang afwachten hoor..weet je veel wat ze mee genomen heeft...kun je maar beter zeker weten..niet laten afschepen met zo'n antwoord als van de huisarts. zeker voor een second opinion gaan...beter voor overbezorgde moeder doorgaan dan later spijt krijgen! Toegevoegd na 2 uur: ik bedoel natuurlijk de dokterspost die je in het weekend hebt..een bloedonderzoekje is toch het minste wat gedaan kan worden..misschien heeft ze wel iets verkeerds gegeten (samonella b.v ) de klachten die je beschrijft heb ik gehad en dit bleek een samonella besmetting te zijn..eerst dachten ze aan een griepje...ik ben echt doodziek geweest maar gelukkig had de dienstdoende arts gelijk in de gaten dat het hier niet ging over een onschuldig griepje!

Als het mijn dochter was zou ik haar zeker nog een keer de dokter(of een andere) laten raadplegen.De klachten die ze heeft hebben volgens mijn bescheiden mening niet alleen maar met de overgang van haar reis te maken.Ik zou het serieus nemen.

Het lijken mij erg zware klachten vwb die overgang. Ik denk meer aan een tropische ziekte, de klachten lijken een beetje malaria-achtig. Het kan ook een nederlandse griep zijn in combinatie met een daar opgedane licht infectie en daarbij de jetlag van het vliegen. Als dit gedurende het weekend zo blijft toch absoluut contact opnemen met de dokterspost.

Ik zou nog een keer de dokter bellen, als ze nog steeds koorts heeft (boven de 38). Ook kan je gewoon de huisartsenpost bellen voor advies, en met de vraag waar je op letten moet. Beterschap voor je dochter

Ik ben geen dokter, maar ik moet denken aan een tropenziekte als malaria of dengue. Ik weet niet eens of dit voorkomt in Thailand hoor. Vreemd dat de dokter "overgang Thailand/Nederland" als diagnose geeft, er is duidelijk iets aan de hand lijkt me. Ikzelf zou om een second opinion bij een andere arts vragen. Ik zou deze arts dan ook vragen of een tropenziekte een mogelijkheid is.

in reactie ook op andere antwoorden, in thailand komt niet zoveel malaria voor maar de symptomen lijken er wel een beetje op , de verschijnselen die beschreven worden komen vaak voor , ook bij griepjes e.d. de hoofdpijn die er bij hoort zit vnl op het achterhoofd als het goed is.

Het heeft niet zozeer met de overgang te maken als met Thailand zelf. Thailand is een bron van ziektekiemen, door het klimaat van BKK en de verontreiniging. Ik ken de verschijnselen. Ze zal nog wel een beetje zieker worden, maar het gaat ook vrij snel weer over. De hoofdpijn is afschuwelijk. Geef haar paracetamol en laat haar rustig liggen. Het moet morgenavond uiterlijk wel over zijn. Toegevoegd na 5 minuten: Denk erom, ik geen geen arts, maar een zeer ervaren reiziger (ook in Thailand). Hou de koorts goed in de gaten, want die herken ik niet (als die tenminste tegen de 40 aan zit). De kaatste keer kreeg ik het middags in BKK en mijn toestel vertrok middernacht en kwam 12 uur later in Parijs aan. Vanaf 's middags tot Parijs heb ik niets kunnen eten en heb ik met een handdoek over mijn gezicht zachtjes liggen kreunen (zegt mijn partner) en die had het de keer ervoor in BKK

Wat dit kan zijn.. een goede reden om toch een keer 's avonds bij de eerste hulp te verschijnen omdat deze al snel bloed zullen prikken voor meer zekerheid.

Ja, ik ken deze verschijnselen na een buitenlandse reis. Mijn huisarts stuurde mij gelukkig wel door en ik had de mazzel dat er een specialist was met ervaring in tropische ziektes. Het enige verschil met jullie dochter is dat ik na een week of 4 pas pijn op mijn longen kreeg (dit nadat het eerst beter ging) en toen was de diagnose gauw gesteld, Papegaaienziekte. Ik wil je niet bang maken, na een paar dagen ziekenhuis en de goede antiibiotica ging het snel weer beter Je krijgt papegaaienziekte door het inademen van virussen die in de lucht zweven en als je die per ongeluk inademd ben je de klos..Dit virus komt voor in de ontlasting van tropische vogels, vandaar de naam. Hou je dochter goed in de gaten, eerst knap je op en dan alsnog een ziekenhuis opname. Ik hoop dat het bij haar allemaal mee zal vallen maar als het niet zo is, dan kun je deze verschijnselen en de naam van de ziekte in ieder geval benoemen. Heel veel beterschap gewenst.

Ik snap niet dat die huisarst haar niet uit voorzorg een bloed testje liet afnemen, er zijn zulke rare ziektes in die tropische gebieden. Ze kan altijd de huisarsten post nog even bellen nu het weekend is, als een soort second opinion. Ik zou mij hier namelijk ook erg ongerust overmaken, en dat zou ik zeker zelf mijn dochter ook zo aanraden. sterkte

Ik weet uit eigen ervaring dat de overgang van het ene land naar het andere best heftig kan zijn. Zowel geestelijk als lichamelijk. Maar koorts is in verreweg de meeste van de gevallen een teken dat ergens in het lichaam een infectie bestreden wordt. Bij koorts ontstaat een verhoging van de lichaamstemperatuur; het hele lichaam wordt warmer dan de normale 37 graden. Pas bij 38 graden is er sprake van koorts. Meestal gaat dit samen met een gevoel van algeheel ziek zijn. Koorts is een zinvolle reactie van het lichaam op een infectie. De koortsreactie moet helpen de infectie te bestrijden. Zo'n infectie ontstaat als bacterieen of virussen het lichaam binnengedrongen zijn. Bepaalde (schadelijke) stoffen, zoals geneesmiddelen of chemische stoffen kunnen ook koorts veroorzaken. Hoge koorts gaat soms gepaard met koude rillingen. Koorts zelf is niet gevaarlijk, je gaat er niet dood aan en het kan ook geen hersenbeschadiging veroorzaken. Het is wel een signaal dat er ergens in het lichaam iets aan de hand is. Een huisarts hoort niet te " denken dat het dit of dat is" Een huisarts heeft heel veel middelen tot z'n beschikking om te ONDERZOEKEN wat het wel of niet is.

Bronnen:
http://www.gezondheidsplein.nl/aandoeninge...

Direct een arts raadplegen, het kan heel goed Malaria zijn! Ik heb zelf ooit iemand gezien die Malaria had na een bezoek aan de tropen en had diezelfde verschijnselen. De huisarts zag het als een griepje. Ik heb in het weekend een vervangend arts geraadpleegd, deze kwam direct en die persoon is onmiddellijk doorgestuurd naar het ziekenhuis; Malaria! Het komt niet zo vaak voor in Thailand maar de symptomen lijken er wel heel erg op! Ga direct een dienstdoende arts bellen! Sterkte en beterschap met je dochter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100