Wat kan ik doen tegen ongewenst winden laten?

Ik moet zo sporten, en ik vindt het dus erg vervelend.. Ik heb al een paar dagen last van me buik...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een scheet is beter dan je weet, Het maakt je hart gezond, En blaast al het stof uit je kont! Nu even serieus; je kunt ze niet inhouden want dan krijg je buikpijn, dus ga af en toe even naar het toilet en laat jezelf gaan. Let even op wat je eet; Uien en bruine bonen kunnen winderigheid veroorzaken. Maar ook veelgebruikte producten zoals melk, kool, broccoli en granen kunnen extra gasvorming tot gevolg hebben. Verder zijn er nog een aantal soorten groenten en fruit die milde winderigheid veroorzaken. Denk hierbij aan appels, perziken, bananen, wortels, selderij, komkommer, sla, aardappelen, pruimen, rozijnen, radijs, soja (zowel bonen als melk) en spinazie.

Je verontschuldigen en gewoon winden laten,anders heb je er alleen maar last van. Je zou het nog kunnen doen op een plek waar geen mensen staan,als dat mogelijk is. Toegevoegd na 8 minuten: En hou het een beetje luchtig,lach er maar om.

Letten op wat je eet. Geen gasopwekkend eten of drinken innemen. Dus geen koolzuurhoudende dranken drinken. Geen uien, eieren, kool of bonen eten. Toegevoegd na 56 seconden: Oh, en leer om zo discreet mogelijk te ontluchten. Heb je je hele leven baat bij.

Even een andere plek opzoeken en dan een wind laten. Lucht op! Het inhouden van een wind is ongezond: http://www.gezondheidsnet.nl/voeding/nieuws/2030/winden-laten-is-gezond

Een stukje gaan fietsen voordat je gaat sporten, dan raak je al een boel lucht kwijt.

Gasvorming is voor veel mensen een lastig probleem, vooral als er bijna geen controle is over het 'windjes laten'. 'Windjes laten' gebeurt soms in vervelende situaties op ongewenste momenten. Uit angst voor onaangename situaties gaan mensen soms contacten met anderen vermijden. Zij kunnen daardoor in een isolement raken... Lees verder...

Gewoon de natuur zijn gang laten gaan en proberen dat een ander er geen last van heeft.

Wellicht help dit?

Behalve dat je de etenswaren en het drinken moet laten staan die NovemberGraye genoemd heeft, kun je het winden ook erg beperken door weinig te eten. Mensen die veel eten, laten veel winden.

Bruine bonen, uien en spruitjes eten. Je gaat een uur achter elkaar, maar dan is het over. (Hoop ik voor je)

Denk dat je er weinig aan kan doen, trouwens ieder mens laat per dag minstens 7 scheten per dag gewenst of ongewenst (ongemerkt ook nog eens) Zeg maar gewoon wat er uit moet, moet eruit. Succes!

Even een stukje gaan rennen. Helpt vaak net zo goed als fietsen. Of springen... Maar als de windjes er niet uit willen , ondanks dat je moet winden, dan kun je ook even rustig op je buik gaan liggen als je aandrang voelt. Even ontspannen ... en borrel borrel dan komen ze ... Je voelt ze op borrelen. Windjes moeten er toch uit op een gegeven moment.

artisjok helpt tegen winderigheid, verder ligt het er een beetje aan of het met constipatie of diaree samengaat wat de oorzaak is

Bij de drogist kun je Domperidon halen, dat schijnt te helpen.

Bronnen:
ervaring in ouderenzorg

Het is wel zo dat sommige etenswaren meer gas opwekken, ook veel frisdrank met koolzuur veroorzaakt gassen. meestal komen die er als een boer uit, maar de rest aan de onderzijde als valse lucht. Ook als je veel lucht inslikt wat ongemerkt kan gaan heeft het zelfde effect. Goed je eten kauwen is al een goed begin in iedergeval. let wel: Iedereen laat winden. Je kunt ze laten gaan met veel "kracht" of gewoon netjes. Niemand zal het je kwalijk nemen als je er toevallig eentje laat. je kan netjes even naar de gang lopen als je er eentje voelt komen. Maar ga er zelf nooit een probleem van maken, daar wordt je weer nerveus van en daarvan krijg je het weer aan je darmen :-) een visieuze cirkel.

Probeer eens een weekje yakult te drinken het help mij altijd als mijn maag enigzins van streek is de eerste dag 2 tegelijkertijd als invasieleger noem ik het maar ;) en de rest normaal

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100