Als je schadelijke bacteriën door je mond binnenkrijgt, gaan die dan dood als je daarna meteen sterke drank drinkt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alcohol van 70% (V/V) doodt alle bacterien. Maar een slok STROHrum nemen van 80% lijkt me geen goed idee.In een laboratorium deed ik eens wateronderzoek van water uit een rioolputje. Daar zag je onsmakelijke dingen in drijven, als ik omschrijf wat, zal er een moderator ingrijpen..... Omdat er te weinig water was en ik met de mond pipetteerde, schoot dat gore water achterin mijn keel. Ik heb toen met 96 % alcohol gegorgeld en het geheel uitgespuugd, daarna zorgvuldig mijn mond gespoeld. Ik heb er GEEN last van gehad maar dat was wellicht meer geluk dan wijsheid. Op zich doodt het zoutzuur in de maag (pH=1) vrijwel alle ziektekiemen, maar niet als het net verdund is door voedsel- of vochtinname. Sterke drank is dus niet sterk genoeg om je mond mee te steriliseren. Alcohol van hoge concentratie is vrijwel altijd gedenatureerd (= giftig gemaakt met oa. methanol en beukennootjesolie oid.) Dat moet je dus niet doorslikken. In noodgevallen , zoals mijn eerste deel van het verhaal aangeeft, vergt soms een ongebruikelijke aanpak. Zuipen om NIET ziek te worden door een infectie is echter een zeer slecht plan. Niet doen dus luidt mijn advies.

ik denk het eerlijk gezegd niet,aangezien ze toch ook de maagsappen overleven en dat is net zoutzuur.

Je lichaam heeft een immuumsyteem en zal deze ook afbreken. En alcohol zullen deze echt niet doden, want dan zou iedereen kerngezond zijn en nooit meer ziek. Zorg dat je voldoende vitamine binnen krijgt zodat je lichaam van binnen sterk is.

Nee, hoor, die vlieger gaat niet op... Schadelijke bacteriën komen in een feestzaal, goed gedekt en vermenigvuldigen zich... Je afweersysteem ziet dat en jaagt op ze... Dat gebeurt continu, maar als er ergens een machtsovername staat te gebeuren van schadelijke of commensale bacteriën, dan spreekt men van (long)ontsteking en ben je ziek... De bacteriën worden weg-gefagociteerd... (lees opgegeten)... Maar alcohol doodt ze niet...

soms helpt cola. ik weet in ieder geval zelf dat als ik in het buitenland iets geks heb gegeten en mijn maag of darmen spelen op, dat cola bijna altijd helpt.

het ligt eraan welke schadelijke bacteriën het hier betreft. het is nog maar de vraag of ze doodgaan als je erna sterke drank drinkt. ik denk niet dat het zo werkt. als ze niet doodgaan is er een kans dat de bacteriën het maagzuur niet overleven of ze zijn daartegen bestand en kunnen alsnog schade aanrichten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100