Met jezelf praten. dus de gedachten hard op zeggen. is dat een beetje raar?

of niet? niet dat ik het zelf erg vind. maar soms hoort iemand het. en dan denk ik wel eens dat het raar is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat hoeft zeker niet raar te zijn. Ik praat ook regelmatig in mezelf als ik alleen ben. Gewoon een innerlijke dialoog, maar dan hardop uitgesproken. Niets vreemds aan, dus. Ik denk dat bijna iedereen dat wel eens doet.

Nee dat is niet raar... Dat doen er zo veel... Die ander hoort alleen maar stemmen, dat geeft niets... Nee hoor is niet raar...

Waarom? Zelf doe ik dat ook als ik alleen ben zo op zijn tijd. Denk dat iedereen dat wel eens heeft.

Nee hoor helemaal niet. Ik doe het ook regelmatig. Alhoewel dat ook weer geen garantie is dat het niet raar is natuurlijk :)

Vrij normaal is dat,het is wel zo hoe ouder je wordt hoe meer je het gaat doen

Een schizofreen is nooit alleen...

Ik heb het mijn hele leven regelmatig gedaan. Als iemand het hoort, zeg ik altijd dat ik tegen mijzelf praat, nog nooit een vreemde reactie op gehad, dus ik dacht dat iedereen het doet.

Nee hoor,schaam je niet doet iedereen wel eens! Anders word het als je hele gesprekken gaat voeren.

Erg herkenbaar en we zijn niet de enigen zo te zien. Ik heb de hele dag door gesprekken met mezelf. Vaak omdat het me helpt ergens op te concentreren, een andere keer voor de gezelligheid. Ik kan ook erg met (-en om) mezelf lachen trouwens. Raar? Nee hoor. Klets maar lekker verder met jezelf, doe ik ook :)

Iets is pas raar als een ander zegt dat het raar is. En dan nog. Wat is raar. Heel veel mensen zijn raar. Om allerlei redenen. Rare mensen zijn meestal heel leuke mensen. Iets is pas raar als je er zelf last van hebt dat je denkt dat je "raar" bent. Maar dat moet je vooral niet te snel denken. Ik bedoel maar: mijn kinderen vinden mij raar, maar daarom houden ze nog wel van me.

Niks raars aan, zoveel mensen die het doen! Ik voer soms een heel gesprek met mezelf, vaak in stilte, maar soms ga ik er ook echt bij praten. Of als 'voorbereiding' van een gesprek ga ik ook wel eens (ongemerkt) oefenen.

Niets raars hoor, ik doe het vaak in de supermarkt, ongemerkt natuurlijk. als men dan lacht dan zeg ik het ook altijd met een lach. meestal is de reactie ook van .. oja ik doe het zelf ook vaak... Dus niets raar aan hoor :-)

Op straat is wel een beetje raar ja. Maar thuis niet hoor..

als t heel druk in m'n hoofd is en ik mezelf niet meer kan horen denken,helpt t even als t hardop doe..ik zie t anderen ook wel eens doen,wel grappig eigenlijk.ik vind t zeker niet raar.heel menselijk toch.

Ha ik doe niet anders!! Kan mij niets schelen wat een ander er van vindt.

Dat is een opperste vorm van concentratie.

volgens mij is het heel normaal. Vooral als je een beetje geïsoleerd leeft (alleen, weinig mensen op bezoek bij je thuis) dan sluipt dat er bij veel mensen in. en daarbij... "raar" staat niet gelijk aan "fout"! (zie ook antwoord momo)

Dat hebben wel meerdere mensen dus dat is gewoon normaal.

De meeste mensen verbergen dit beter ... het is raar om te worden opgemerkt, maar voor de meeste mensen heeft dit wel iets charmants.

Ik doe dat zelf ook regelmatig als ik in mijn eentje ben. En als er dan opeens iemand me hoort, weet ik nooit hoe ik moet reageren, voel ik me een beetje beschaamd ofzo, dus blijkbaar vind ik het ergens toch nog een beetje raar. Maar het is soms gewoon fijner dan in stilte, of het gebeurt gewoon automatisch, en er is volgens mij niks mis mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100