Hoe kan het dat ik misselijk word van koptelefoon-oortjes in mijn oren?

Altijd als ik oortjes in heb word ik misselijk...
Die dingen zijn ook allemaal veel te groot voor mijn oren, ik weet niet of dat er iets mee te maken heeft...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heeft te maken met je evenwichtsorgaan. Net als reisziekte... Toegevoegd na 8 minuten: Het gebruik van al je zintuigen zorgt ervoor dat je in balans bent. Indien je bijvoorbeeld in een reisbus zit die in de bergen rijdt, vol met haarspeltbochten, en je houdt je ogen gesloten, kan je evenwichtsorgaan uit balans raken. Je ziet met gesloten ogen niet waar je naar toegaat, maar je bemerkt wel de verandering van richting. Indien je oordopjes indoet, verander je de balans. Je oren horen de muziek die er uit komt, maar je mist de omgevingsgeluiden waaraan je gewend bent. Er ontstaat aldus een soort van onbalans. De één is daar gevoeliger voor dan de ander.

Je hoort wel vaker dat mensen last krijgen van te grote oordopjes, had er zelf ook altijd las van ging erg zeer doen na een tijdje, heb toen in-ear oordoppen nergens last meer van, en na mijn mening gaat de geluids kwaliteit er ook nog op vooruit.

Je verliest de realiteit... Je verliest de controle over je wereldbeeld... Dat ze niet relaxed zitten draagt alleen maar bij tot je afkeer... Maar je verliest de controle over je wereld... Je bent gehandicapt als het ware... Wagenziekte komt van dezelfde bron...

het oor zit vol met acupunctuurpunten, als je erg gevoelig bent dan hebben bijv van die koptelefoon oortje al invloed

Je evenwichtsorganen zitten in je oor (aan de binnenkant). Door te grote oordoppen kan je die een beetje in de war maken en daar word je misselijk van! Probeer anders eens in-ear doppen, die hebben ze ook in kleine maten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100