als ik een tampon uit doe kan dit niet door een sljertje huid wat mijn vagina in 2en deelt, wat is dit?

hey allemaal. laatst gebruikte ik voor het eerst een tampon. alles ging goed maar toen ik hem er uit ging halen wou dit niet. het deed heel veel pijn en hij wou er niet uit komen. toen ik er een spiegeltje bij pakte zag ik dat er een soort sliertje huis mijn vagina in 2en deelde en hier achter bleef de tampon dus zitten. het stukje huid zat echt vast dus de tampon wou er echt niet uit. na een uur proberen en het velletje proberen opzij te schuiven wou hij er eindelijk uit. mij vragen zijn dus: hebben meer meiden hier last van? wat is het? en wat moet ik er tegen doen?

alvast bedankt x

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk is dat je maagdenvlies. Hoewel er vele mythen en fabels rondom dit stukje van de vagina bestaan, is het gewoon een stukje huid dat jonge vrouwen bij de ingang van de vagina kunnen hebben. Ook na seksuele ervaringen (ik weet jouw situatie niet, dus ik zeg het er voor de zekerheid even bij) kan het maagdenvlies (wat eigenlijk geen vlies is) er nog zijn. Pas als een vrouw via de schede een kind gebaard heeft, is het maagdenvlies met zekerheid weg. Op de link een 14-tal voorbeelden van hoe het maagdenvlies eruit kan zien. Plaatje nr 13 zou kunnen zijn wat jij bedoelt in je vraag.

Bronnen:
http://www.healthystrokes.com/hymengallery.html

Het kan ook zijn dat je vagina door een soort tussenschot in tweeën gedeeld wordt en dat dit een aangeboren situatie is zoals het ook soms gebeurt dat een baarmoeder uit twee helften bestaat of een soort hartvorm heeft. Dit heet een uterus bicornis en bestaat in vele gradaties welke ook soms doorloopt tot in de vagina. De huisarts kan proberen of hij kan zien of dit bij jou het geval is en anders kan hij/zij je doorverwijzen naar een gynaecoloog die dan mbv echo verder onderzoek kan doen. Succes! Toegevoegd na 2 minuten: De optie van het maagdenvlies lijkt me trouwens ook een plausibele verklaring.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100