Ik heb waarschijnlijk een prop in mijn oor maar ik hoor nu helemaal niks. Is dit erg?

Gister nadat ik uit de douche kwam ging ik met een oorstokje mijn oor droogmaken. Waarschijnlijk heb ik de prop in mijn oor te diep geduwd en nu hoor ik helemaal niets meer. Ik had op internet gelezen dat het gevaarlijk is om het dieper in je oor te duwen... Heb ik nu een kans dat ik doof word ofzo? Of moet ik het laten uitspuiten en is het dan weer goed? Nu hoor ik namelijk alleen maar geruis...

Weet jij het antwoord?

/2500

Heb ik ook een keer gehad. Gewoon naar de huisarts om uit te laten spuiten. Er zijn ook audisprays te koop waarmee je dat zelf kan proberen.

Als er gewoon wat in je oor zit is er geen groot probleem, echter is er ook de kans dat je je trommelvlies beschadigd hebt. Ik zou zo snel mogelijk naar je huisarts gaan.

Je zal het oorsmeer verder geduwd hebben met het wattenstaafje waardoor je nu slecht hoort. Je kunt naar de huisarts gaan om het eventueel uit te laten spuiten of je doet een beetje warm gemaakte sla/zonnebloemolie in je oor zodat het oorsmeer los kan weken en het er op een gegeven moment zelf uitkomt.

Het kan zijn dat je oor alleen even dicht zit. Je kan het misschien zelf weer openen door je neus dicht te knijpen en dan de lucht door je neus proberen naar buiten te blazen. Even flink niezen met behulp van wat peper heeft mij nog wel eens geholpen. Lukt het niet, ga dan naar de huisarts. Bij mij was er niets te zien. Gelukkig ging het na een tijdje vanzelf weer over.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100