kom je veel aan van 3 dagen ongezond eten?

Ik heb een weekje gehad dat ik 3 dagen ongezond heb gegeten, een dag dat ik een zak maltesers heb gegeten, de dag erna een zak chips en vandaag 2 x avond eten. Ik had gekookt en vrienden hadden pizza besteld verder eet ik normaal en niet al teveel caloriën. Is dit erg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat ligt er maar net aan hoeveel calorieën je tot je neemt en hoeveel je verbrandt. Als deze in evenwicht zijn, kom je niet aan en val je niet af. Neem je meer tot je dan je verbrandt, dan kom je aan en omgekeerd. Er is geen goed antwoord op je vraag. Op de vraag of dit "erg" is, is mijn antwoord nee. Het is niet erg om je een paar dagen wat te laten gaan, als de rest maar in balans is. Leef gezond, sport wat, eet gezond en dan maakt zo'n uitspatting als deze niet zo veel uit.

Maltesers bevatten ongeveer 500 kcal per 100 gram: http://www.hoeveelzoetisgoed.be/tipsdetail.asp?n=weet-wat-je-eet-voedingswaarden-&i=2&catid=2 Een grote zak Maltesers is 260 gram, op dag 1 heb je dus 1300 kcal extra gegeten. Een zak chips bevat ongeveer 555 kcal per 100 gram: http://www.calorielijst.nl/product/?calorie=6552 Een grote zak chips is 200 gram, je hebt op dag 2 1100 kcal extra gegeten. Je zegt niet hoeveel pizza je hebt gegeten, en hoeveel kcal dit bevat hangt ook af van wat er op zit en hoe het gemaakt is. Een diepvriespizza is rond de 700-900 kcal meestal, als je deze helemaal op eet, dus hiermee kun je zelf een beetje inschatten hoeveel je hebt gehad. Je hebt dus wel een aantal dagen veel kcal binnengekregen van je snacks, maar je hebt er niet bij gezegd wat je normaal eet. Van een hele zak Maltesers was je misschien wat misselijk, en daardoor heb je de rest van de dag veel minder gegeten. Dan kom je niet zo hoog uit met je totale kcal voor de dag. Het waren maar een paar dagen, je zal misschien een beetje aangekomen zijn, maar als jij nu weer normaal gaat eten, is het zo weer weg. Kijk wel even WAAROM je dit hebt gegeten. Had je honger? Was je verveeld of verdrietig? At je onbewust tijdens tv kijken? Voor een keer is dit niet erg, maar als je dit regelmatig doet, is er toch iets mis met je eetschema denk ik. Dan krijg je misschien te weinig binnen op een dag, dan heeft je lichaam nu eenmaal snel zin in dingen als zoet, vet en zout. Of je bent een emotie eter, daarmee kun je naar de huisarts. Toegevoegd na 3 minuten: Ik zie trouwens datje een maand geleden ook een vraag stelde over 'veel' kcal eten op een dag: http://www.goeievraag.nl/vraag/eten-drinken/erg-dag-2600-calorieen-binnen.491096 Dus ik vermoed dat je met je dagelijkse eetschema dingen tekort komt en dat je daarom deze dingen hebt gegeten. Zorg dat je regelmatiger en meer gaat eten per dag. Dan kun je er voor zorgen dat je meer nuttige stoffen binnen krijgt als voldoende vitamines, mineralen en eiwiiten. Want nu heb je dus die hoeveelheid kcal die je in een week tekort kwam er in een paar dagen weer aangegeten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100