Waarom is het soms zo moeilijk je boosheid beheersbaar te maken?

Ik snap ook wel dat het een emotie is, maar toch ben ik goed in staat rationeel te denken, maar op het moment dat iemand mij provoceert is de emotie sneller en soms zou ik graag eens wat kalmer reageren. Het is daarna ook meteen weer over, maar dan ben ik al boos geweest, jammergenoeg.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik vind het knap wat je daarmee kan. Jij bent volgens mij een gezond persoon. Je kan namelijk je boosheid uiten en daarna is het ook over. Dan is het uit je lichaam en geest. Het blijft dan niet meer achter waar het zich als een blokkade gaat ophopen. Konden we dit allemaal maar. Jij hebt die boosheid helemaal beheerst. Precies zoals het de bedoeling was. Maar misschien bedoel jij wat anders. Misschien vindt jij het niet ok als jij je emotie op een ANDER afreageert. Dat jij die ander opzadelt met jouw emotie. Dat die ander dan misschien niet goed ermee om kan gaan en dat die ander met jouw boosheid, blokkades opbouwt. Dan ben jij er misschien wel vanaf, maar nu heeft een ander het. En dat was nu ook niet echt de bedoeling. Zie de emotie zoals boosheid, als energie. Die energie wil jij kwijt, maar die wil jij niet achterlaten in een ander. Als jij die boosheid als een energie ziet. Dan kan je deze even verzamelen, hem in een zak stoppen (bij wijze van spreken) en het letterlijk bij de vuilnis zetten. Als afval. Hiermee geef je het aan het universum. Die weet er wel raad mee en verwerkt het tot een andere soort energie.

Sommige reacties gaan voor en boven ratio; dat moet wel, want anders waren wij er niet.

Soms is het wel goed hoor even boos te worden, even je grens aan te geven.

Je boosheid is niet in de hand te houden en het kan ook zijn dat je anders gereageerd zou hebben een dag later. Het kan op sommige dagen en/of situaties net de druppel zijn om kwaad te worden terwijl je anders misschien gezegd zou hebben, nou en? Ik merk soms dat als ik tot 10 tel voor ik reageer het werkt om mijn boosheid beter in de hand te houden en ik iets rustiger reageer. Toegevoegd na 48 seconden: Een troost, ouderen worden vaak wat milder.

Je zegt 'als iemand mij provoceert', dat is nou juist het punt. Jij bepaalt altijd zelf hoever iemand kan gaan. Kennelijk geef je niet zo goed je grenzen aan. Een ander gaat net zo lang door tot hij jouw grens heeft bereikt en dan wordt jij boos. Sluit op tijd je deuren, zodat anderen niet zomaar binnen kunnen komen.

Boosheid is blijkbaar een dusdanig krachtige emotie, zodat ie moeilijker te onderdrukken is dan andere emoties. Misschien heeft dit te maken met het feit dat boosheid dient ter bescherming van jezelf. Als je aangevallen wordt, heb je een krachtige energie/emotie nodig om jezelf te verdedigen. Toegevoegd na 3 minuten: een soort overlevingsemotie dus.

Omdat je je indentificeert met je boosheid. Als je meer afstand kunt nemen van je boosheid, zal het jou minder in bezit nemen, en kun je er makkelijker afstand van doen.

Als je boos bent, werkt je redelijkheid niet meer... Dus ratio is weg als boosheid binnen gedenderd komt... En het is een cirkel, je wordt getriggerd, je wordt boos, het heerst een tijd, je moet afkoelen en dan goedmaken... Dan is de cirkel rond... Je kunt de cirkel groot maken of klein, maar als hij heerst dan moet je de cirkel afmaken...

Omdat woede die moeilijk beheersbaar...

Bronnen:
http://www.borderlinecase.nl/index.php/ken...

Drie keer diep ademhalen voordat je iets doet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100