wat kun je doen aan een te hoog hb?

ik heb een te hoog hb wat kan ik hier aan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Eigenlijk weinig. Tot 10 schijnt het normaal te zijn. Als het veel hoger is, zou ik naar de dokter gaan en vragen of ze kunnen testen op ijzerstapeling. Maar als je je goed voelt, is er niks aan de hand. Ik heb ook een hoog hb.

Ik mag aannemen dat je niet zelf je HB waardes hebt gemeten. Dus ik zou goed naar je behandelend arts luisteren. Hij heeft je ongetwijfeld de te bewandelen weg uitgelegd. Toegevoegd na 4 minuten: Je kan eens zoeken op Polycythemie. Ik denk dat je dan een stukje wijzer wordt.

Te hoog hb is zeker niet goed. Raadpleeg je huisarts!

Eigenlijk is de enige behandeling tegen een TE hoog Hb een ouderwetse aderlating. Vaak word het daarom ook aangeraden om regelmatig bloed te doneren. Hierdoor voorkom je dat je bloed nutteloos word weggegooit. Maar ik vraag me af hoeveel te hoog je Hb is. Want bijv. 10.5 is wel te hoog, maar niet ernstig en het is dan ook zeker niet nodig om hier actie op te ondernemen. Ik zou toch nog een keer met je arts gaan praten. En vragen wat hij/zij ervan vind. Eventueel kun je je laten doorverwijzen naar een hematoloog. Dat is een arts die gespecialiseerd is in "bloedziekten".

Bronnen:
Ervaring met patiënten die dit ook hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100