Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Spierwitte slijmproppen na het sporten. Hoe komt dat?

Sedert een tweetal weken heb ik meer last van witverlies. Althans ik denk dat het dit is. Vandaag na het minimaal sporten in de fitness, slechts even op de loopband gestaan, voelde ik enorme buikpijn en toen ik naar toilet ging, bleek dat ik twee spierwitte slijmproppen verloren had. Hoe komt dit?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Witte vloed wordt veroorzaakt door bacteriën of schimmels die normaal ook in de vagina voorkomen. Een verminderde weerstand of veranderende hormoonbalans kan de achterliggende aanleiding zijn. Andere oorzaken van witte vloed kunnen zijn:
- het gebruik van antibiotica
- aantasting van het slijmvlies door bijvoorbeeld tampons, voorbehoedmiddelen of intiemsprays
- een ontsteking van het slijmvlies ten gevolge van een chemisch voorbehoedmiddel (zaaddodende pasta)
- of een seksueel overdraagbare aandoening.

Raadpleeg een arts bij elke abnormale vaginale afscheiding. Doe dit zeker als je daarbij ook pijn hebt in de onderbuik. Het sporten zal de vloed hebben verhevigd, maar er is een onderliggende oorzaak die onderzocht moet worden. Wat de oorzaak is kunnen wij zomaar niet beoordelen.
(Lees meer...)
Amadea
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding