Wat doet een vrouw met een midlifecrisis?

Een man koopt een motor en gaat een leren jas dragen (aldus de vooroordelen).

Maar wat doet een vrouw met een midlifecrisis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een tuinman, een facelift, een cursus Chakrapunniken voor beginners, een leesgroepje, een tattoe op een verborgen plekje, een stiekem abonnement op een online-datingservice. Ik heb nog wel wat plannetjes voor als het bij mij ooit zo ver komt, hoor!

Die neemt er een lekkere jonge vent bij! Net als Madonna hebben veel vrouwen van die leeftijd een toyboy!

ze neemt een ''toyboy''.liefst eentje die 20 jaar jonger is

liften, botox, toyboy, nieuwe borsten (aldus de vooroordelen)

Je zelf niet langer voor de gek houden en accepteren wie je bent, terug naar je basis, terug naar je eigen gevoel en wees trots op wie je nu bent, geniet van het leven, want ook deze fase gaat voorbij en zal je over 20 jaar terug denken aan deze mooie tijd! Laat deze mooie tijd dan ook niet verzieken door een midlifecrisis, wees je zelf en kijk naar de toekomst, daar ligt je leven nu, maak plannen en stop met uitstellen. Durf te leven, het is nog steeds de moeite waard!

In aanvulling op bovenstaande 'positieve' dingen, vrees ik dat er ook vrouwen zijn die in een depressie raken of aan de drank.

Die begint gewoon aan het laatste deel van haar leven, net zoals een man dat doet... Ik raad je wel aan pas bij 60 aan een midlife-crisis te beginnen, niet eerder, dat biedt namelijk goede perspectieven, vooral nu de AOW-leeftijd omhoog is gegaan...

Vrouwen beleven dit helaas vaak anders, zij krijgen meestal problemen met hun hormoonhuishouding. Het gebeurd wel dat vrouwen zich juist minder prettig voelen, in een depressie komen doordat hun hormonen veranderen. Dit geldt niet voor elke vrouw, maar zij hebben niet zo sterk het gevoel van jeugdig te willen zijn, zich zo te gedragen, wat je wel over mannen hoort. Mannen willen plotseling een jongere vrouw, een nieuwe auto, kleden zich anders. Zij zijn vaak bang dat ze niet meer waardig gevonden worden, 'er uit liggen'. Er zijn uiteraard vrouwen die hier ook bang voor zijn maar dat is veel minder dan bij mannen.

Ze zal misschien zich jonger doen kleden en opmaken. Resultaat: van achter een Lyceum, van voren een museum! Ook is er een gevaarlijk groot risico, dat ze kilo's chocolade in huis slepen.

Voor veel vrouwen is dit , behalve de tijd van de menopause, ook de tijd, dat alle kinderen het huis uit zijn, het zgn. 'empty nest syndrom'. Haar halve leven is zij 'moeder' geweest : een enorm veel omvattende taak, en een tijd van 'nooit klaar', en zelden/nooit tijd voor zichzelf. Ze valt dan als het ware in een gat van tijd, waarmee ze niet gewend is om te gaan. Het hangt van de vrouw af, hoe ze ermee omgaat, maar dat dit een enorme ommekeer is in hoe zij zichzelf ziet, is wel duidelijk. Vandaar ook, dat veel vrouwen zo verlangen naar kleinkinderen: kunnen ze genietend gaan zorgen, zonder de last van de verantwoording ervan - eindelijk lekker kunnen verwennen... Dus als ze niet richting toyboy gaat, kan het zijn dat ze zich nu eindelijk gaat ontplooien, en die altijd-opgeschoven hobby (weer) oppakt, dat ze gaat reizen, of ze wordt de onmisbare oma in de gezinnen van de kinderen - of een combinatie van allemaal. Want tenslotte ben je, als het goed gaat, nog maar net over de helft van je leven!!

* Heel veel vrouwen hebben nauwelijks tijd voor een midlifecrisis, omdat ze gewoon een hele drukke fulltime baan hebben. Waarom noemt niemand dat? * Vrouwen zijn veel nuchterder dan mannen. Vrouwen weten dat ze oud worden en wat de verschijnselen zijn. *Vrouwen hebben meer last van ouder worden, omdat ze in de overgang raken, dus hebben ze minder tijd en minder energie voor allerlei aanstellerij dan mannen. * Volgens de reclame moet je heel hard alle vijf, of zelfs zeven verschijnselen van het ouder worden bestrijden met of de ene of de andere creme. Daar kan je dus heel druk mee zijn. * En natuurlijk wordt je incontinent, daar zijn hulpmiddelen voor zodat je gewoon lekker in je broek kan plassen. *Vrouwen net als ik zijn gewoon hartstikke blij dat dat allemaal niet meer hoeft. Ik mag lekker rimpels, ik hoef lekker geen modieuze mode, eindelijk hoef ik niet meer op hoge hakken, eindelijk hoef ik me niet meer af te vragen welke kleur lippenstift "in" is. Etc.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100