Heb een vreselijke tic gehad: bijten op mijn knokkels. Nu zijn 4 vingers roze en verdikt en die streepjes zijn weg. Hoe wordt dit weer normaal?

Ik heb al wel aantal keer met een eeltrasp erover heen geraspt, maar het gaat er niet meer uitzien zoals het eruit zag. Ik zit hier ontzettend mee, want er zijn allemaal mensen die gaan vragen wat ik dan aan mijn vingers heb. En dan moet ik maar wat doms verzinnen, omdat ik niet ga zeggen dat ik een aantal jaar eraan heb lopen sabbelen/friemelen als ik zenuwachtig was.

Weet jij het antwoord?

/2500

Met de eeltrasp (voor handen) erover heen is toch de beste methode. Daarna kun je de handen wassen met een handscrub en vervolgens insmeren met een goede handcreme. Als je dat een tijdje volhoudt, zal de eelt verdwijnen en zien je handen er steeds beter uit. Als het echt erg is, zou ik eerst een huidarts raadplegen.

ik heb dit ook aan één vinger, ben naar de huisarts geweest en heb een tubetje vet meegekregen, waar mee ik het on moet smeren, en een pleister erop. Heb het een aantal keer geprobeerd, alleen vet irritant.

het is al goed dat je van knokkel bijten af bent ik ga ook een beetje mee in de antwoorden van de andere mensen.. ga naar je huisarts en die zal je een goeie zalf voorschrijven en smeer je handen veel in goed dik er op smeren met vaseline of een verzachtende creme succes ermee:D

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100