Wie kan mij helpen met nuttige tips ivm RSI ? (Repetitive Strain Injury)

Ben werkzaam in een call center omgeving, en heb al enige tijd last van schouderpijn, (zeurende pijn), die maar niet weggaat, mede door mijn beroep (Customer Service Advisor), beweeg ik misschien te weinig ??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In het algemeen kun je bij pijn zeggen: als je hetzelfde blijft doen, wordt de pijn erger. Regelmatig bewegen kan inderdaad helpen bij het voorkomen van RSI. Een goede houding ook, maar bij *mij* lijkt het belangrijker te zijn om beweeglijkheid te houden. Dus ga ik even wat meer naar voren zitten, leun ik weer wat naar achteren, zet ik mijn voeten verder naar voren en trek ze dan weer onder me, draai ik even kleine stukjes heen en weer met mijn stoel, en voor mij de topper: zet ik mijn rugleuning los (kan helaas niet bij elke stoel) zodat ik zonder om te kukelen wat op en neer kan wippen. Als je al klachten hebt, kan het helpen iets echt te veranderen. Wat ik bijvoorbeeld doe als ik last begin te krijgen van mijn rechter (kant van de muis) schouder: de knoppen van mijn muis omdraaien en links gaan muizen. Als het kan met jouw werk, zou ik minstens ieder uur even opstaan en een stukje lopen, al is het maar om een kop koffie of een glas water te halen.

OP de onderstaande links vind je iets over rsi met een rsi test

Bronnen:
http://www.arbobondgenoten.nl/
http://www.arbobondgenoten.nl/arbothem/lic...

Ik zou onmiddellijk in contact treden met je werkgever. Het is zijn taak je werkomstandigheden zo in te richten dat je geen schade oploopt. Vaak is er iemand in het bedrijf die zich gespecialiseerd heeft in deze materie.

Ik heb lang in een callcenter gewerkt. Ik ging vaak ook even staand werken (onze bureau's konden omhoog). Dat gaf mij voldoende afwisseling.

Bij mij heeft Osteopathie heel goed geholpen. Na drie behandelingen was ik er vanaf. Regelmatig stoelmassage werkt zeer prefentief. Zorg dat je om het uur even andere bewegingen maakt. Rekken en strekken met nek en schouders helpt daarbij. Leg je kin zover mogelijk tegen je borst en trek vanuit je nek de nekspieren aan. Je voelt dan de schouderspieren ook meerekken. Doe dit om het uur, zo voorkom je nekklachten.

Als je rechts bent, links gaan muizen en bellen en zo. Is in het begin even wennen, maar gaat na een tijdje goed. Als je links bent, nauurlijk andersom, maar dat spreekt voor zich. Natuurlijk moet je ook houding, meubilair e.d. aanpassen, maar om je geplaagde lichaamsdelen rust te geven is wisselen van rechts naar links een goede oplosssing. Dat was het tenminste een paar jaar geleden voor mij.

Gisteren een artikel hierover gepubliceerd op mijn website, over KANS (Klachten, Arm, Nek, Schouder), wat dicht bij RSI in de buurt komt.

Wellicht werk je te lang in dezelfde (en evt. verkeerde) houding met dezelfde beweging. Af en toe (elk uur) bewust een korte pauze houden, je armen en nek draaien en evt. een stukje lopen. Links muizen zoals men hier aangeeft helpt ook enorm! Gelmuis- en geltoetsenbordmatten helpen ook (meer tegen de drukpunten waar je hand ligt). Ik hoop niet je je telefoon tussen oor en schouder klemt, want dan weet je al waar de pijn vandaan komt. Als de pijn niet vanzelf overgaat, zul je een arts moeten consulteren en indien nodig fysiotherapie nemen.

Het beste advies is: Zoek ander werk, binnen je huidige baan en als dat niet kan elders... Ik neem aan dat het werk de oorzaak is van je rsi... Dus dat je niet ook nog eens 8 uur per dag op GV zit met de muis in je hand... Er zijn vele andere tips, maar dat zou dan een herhaling zijn van eerdere tips, dus die laat ik aan die anderen... en voor de volledigheid, rsi krijg je niet door te weinig bewegen, maar zoals het syndroom al aangeeft door herhaalde dezelfde bewegingen steeds maar weer... Dus stop daar mee, dan wordt het vanzelf beter en anders verval je van kwaad tot erger... Los het op zo lang het probleem klein is... Daarna is het een ramp, dat rsi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100