eksterogen hoe kom ik eraf?

Weet jij het antwoord?

/2500

Door je laten te behandelen door een pedicure die aangesloten is bij Pro voet. Die kunnen ze vakkundig verwijderen

Likdoorns of eksterogen kun je aanstippen met een speciale vloeistof, die ook gebruikt wordt voor wratten bijv Formule W, ook zijn er speciale likdoorn pleisters te koop, hierin zit sallicylzuur verwerkt, dit maakt de huid week, waardoor de likdoorn verweekt en daardoor makkelijker te verwijderen is. Verder zijn er speciale likdoornringen die je om de likdoorn plakt, door de ring wordt de druk verminderd, waardoor het lichaam zelf de likdoorn opruimt. Zorg met producten die salicylzuur bevatten, dat dit product alleen aangebracht wordt op de likdoorn en niet op de gezonde huid, want salicylzuur maakt de huid week, waardoor deze los kan laten. De wat dieper gelegen likdoorn/eksteroog kun je het beste door een pedicure weg laten lepelen.

Door middel van een voetbad kun je de likdoorn week maken. Je kunt dan met een scherp mesje de bovenste laag eelt eraf snijden. Zo kun je de druk eraf halen en doet de plek minder pijn. Voor de behandeling van de kern kun je het beste naar de huisarts gaan. Als een voetbad niet helpt om de likdoorn week te maken, dan kun je een speciale zalf gebruiken om hetzelfde effect te bereiken. Het gaat om zalf waar salicylzuur in zit. Je kunt dit bij de apotheek of de drogist kopen zonder recept. Wees voorzichtig met het gebruik want salicylzuur is een bijtend middel. Na een dag of twee kun je met een scherp mesje de huid eraf snijden. Toegevoegd na 19 minuten: Een eksteroog kan ook worden verwijderd nadat hij gedurende drie dagen is afgedekt geweest met een linnen lapje en een (grote) open gesneden rozijn. De onpitte rozijn iedere dag verversen. Andere middeltjes zijn een pleister met honing of een blad huislook. In het laatste geval moet de eksteroog eerst worden geweekt. Toegevoegd na 35 minuten: Dit is ook een goede tip: Bevochtig een watje met zuivere alcohol en druk dat op de likdoorn. Na een week (vochtig houden!) kun je de likdoorn er met wortel en al uittrekken. Of: Bedek de likdoorn met gesmolten kaarsvet. 4 dagen laten zitten, daarna de voet een half uur in zout water en de likdoorn is gemakkelijk te verwijderen.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/beauty...
http://www.eco-logisch.nl/magazine_content...
Oma's huis-tuin-en keukenboek

Om er van af te komen, moet je behalve verwijderen ook voorkomen dat er nieuwe ontstaan. Eksterogen ontstaan door teveel wrijving van de huid. Het is daarom belangrijk om zo weinig mogelijk op blote voeten te lopen. Draag bijvoorbeeld sokken, of schoeisel wat niet te strak zit en goed ondersteunt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100