waar komt het slijm vandaan dat op je longen zit

Weet jij het antwoord?

/2500

Als de longblaasjes ( bronchien ) ontstoken of geinfecteerd zijn, wordt er overtollig slijm aangemaakt. Ook bij roken is dat het geval.( denk aan de rokershoest ).

Bronnen:
http://www.astrazeneca.nl/patienteninforma...
http://www.ikstop.nl/gevolgen-roken/longen.html

het slijm in heel je lichaam komt van de slijmvliezen Het slijmvlies dat de binnenkant van deze luchtwegen bekleedt, zorgt ervoor dat de lucht al voor een deel bevochtigd wordt en dat kleine zwevende stofdeeltjes neerslaan. Vooral de neus heeft hierbij een belangrijke taak. Is de lucht eenmaal de hogere luchtwegen gepasseerd, dan gaat zij naar de lagere luchtwegen: langs de stembanden, door de luchtpijp en vervolgens door een zich snel vertakkend systeem van luchtpijpjes, de bronchiën, waarna uiteindelijk de longblaasjes bereikt wordt.

Bronnen:
http://www.mst.nl/longgeneeskunde/onze_longen/

Het is het gevolg van een irritatie. Net als in je neus de slijmvliezen overtollig slijm porduceren bij verkoudheid, gebeurt dat in je longen op de longblaasjes ook.

Als de longblaasjes (bronchiën) ontstoken of geïnfecteerd zijn, wordt er overtollige slijm aangemaakt, waardoor de luchtstroom in en uit de longen beperkt kan worden.

Bronnen:
http://www.astrazeneca.nl/patienteninforma...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100