Waarom heb je meer last van 'huilogen' de ochtend na de huilbui ?

Extra uitleg noodzakelijk : voor deze iet wat vreemde vraag !
Soms als ik gehuild heb overdag trekt dit binnen een kwartiertje / halfuurtje wel weer weg. Dus gee rode 'gezwollen' oogleden meer.
Maar wanneer ik eens huil s avonds en met 'huilogen' ga slapen, zijn ze de ochtend erna nog in volle glorie aanwezig! Je zou toch verwachten dat ze in die 7/8 uur genoeg tijd hadden weg te trekken..? Ik ben zeker niet de enige bij wie dit het geval is en vroeg mij dus af hoe het kkomt dat tijdens de slaap de ogen gewoon op 'huilstand' blijven staan en overdag gewoon snel herstellen. Iemand ?

(Nu huil ik ook weer niet overmatig veel maar af en toe komt het voor en dan verbaas ik mij erover ;) )

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De huid onder de ogen is relatief transparant en dun. Daardoor zijn de onderliggende bloedvaten sowieso al beter zichtbaar dan bij andere lichaamsdelen. Bij een huilbui wordt er traanvocht geproduceerd door het lichaam. Wanneer je lang huilt, kan dit vocht niet allemaal worden afgevoerd door de traanbuizen. De traanklieren moeten tijdens een huilbui extra hard werken en hierdoor zwellen ze op. Als je vervolgens niet goed slaapt zorgt dat nog weer voor extra zwelling. Een ijsblokje of een koud washandje tegen de zwelling houden kan goed ertegen helpen, omdat de koude ervoor zorgt dat de bloedvaten samentrekken en het overtollige vocht wordt afgevoerd. Als je 's avonds hebt gehuild, leg dan alvast twee lepeltjes in de koelkast. Deze kun je 's ochtends een kwartiertje op je ogen leggen als je ijsblokjes te koud vindt. Het resultaat zal bijna hetzelfde zijn. Zorg ervoor dat je voldoende kalium binnenkrijgt op die dag. Dit helpt de vochthuishouding te reguleren. Kalium komt voor in o.a. aardappels, sinaasappels, yoghurt, bananen en gedroogde vruchten. Meestal kan je aan iemand zien dat die heeft gehuild doordat het binnenste ooglid rood is. Gelukkig is dit gemakkelijk te camoufleren met een oogpotlood. Gebruik bij voorkeur een donker oogpotlood zoals zwart of bruin. Gebruik daarnaast ook oogschaduw (zowel boven als onder), omdat dit ervoor zorgt dat je oogleden minder rood en gezwollen lijken.

Bronnen:
http://www.leerwiki.nl/Tips_tegen_gezwolle...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100