Soms heb ik last van wat op hartkloppingen lijkt (scherpe steken rond mijn hartstreek), is dit normaal ? En hoe komt dit ?

De pijn kan variëren, het is nog nooit zo erg geweest dat ik er niet meer van kon staan. Maar soms toch wel dat ik ineenkrimp. De duur is ook altijd anders. Soms lang, soms kort. Ik heb ze helemaal niet veel en ze doen niet ontzettend veel pijn ofzo, maar ik vraag me toch af of iedereen dit wel eens heeft en hoe dat dit komt.

Toegevoegd na 1 minuut:
Mijn familie heeft een geschiedenis van hartaanvallen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee niet iedereen heeft dit, ik iig niet. ik zou gewoon een afspraak met de huisarts maken en het voorleggen.

Hier is volgens mij maar 1 antwoord op en dat is naar de dokter., zeker na het lezen van je toevoeging. Ga geen mogelijkheden geven want ik vind dat met dergelijke klachten te riskant. dus huisarts bellen

go see the doctor

Niet hier dokteren, maar gewoon morgen direct naar je huisarts gaan.

ik heb dit nooit, je kan beter voor de zekerheid even naar een huisarts gaan. en al helemaal als er al hartproblemen in je fam zitten. mischien is het niks ergs. maar als er wel iets mis is kan je er beter vroeg bij zijn :)

Als eerst met dit soort klachten moet je altijd een arts raadplegen! Wij zijn geen artsen. Heb je wel eens last gehad van je maag? Dit soort klachten komen vaak voor bij maagklachten maar nogmaals ik ben geen arts! Al met al maak jij je erge zorgen nu een arts bellen anders morgen je huisarts bellen.

Nee, dit is niet normaal. Breng een bezoek aan je huisarts, waarschijnlijk wordt je dan doorverwezen naar een cardioloog die wat testjes zal doen. Bijvoorbeeld een fietstest, waarbij ze kijken wat je hart doet bij inspanning. Wellicht maken ze een ECG, daarbij maken ze een hartfilmpje van een paar seconden doormiddel van een paar zuignapjes op je borst die met draadjes aan een ECG apparaat verbonden zijn, of misschien maken ze een hartecho. Zo komt men erachter of er iets mis is met je hart, zo niet, dan wordt er verder gezocht naar een andere oorzaak. Succes! Toegevoegd na 1 minuut: Oh ja, ik heb dit dus ook. Bij mij is het een hartritmestoornis.

Nee dit is niet normaal. Ik zou bijna denken dat die vraag niet serieus is. Zeker na die toevoeging vraag ik mij af of jij een serieuze vragensteller bent. Ga morgen gelijk naar de huisarts en laat je onderzoeken. Ik heb dit nooit en als ik het wel zou hebben zou ik mij wel zorgen maken.

Ben je aan de pil? Zoja, dan kan het daardoor komen en moet je contact opnemen met je arts. Lees het eens na in je bijsluiter onder het kopje 'de pil en trombose' als ik het goed heb.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100