Hoe lang duurt het, voordat je longen weer helemaal schoon zijn na 20 jaar gerookt te hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het duurt ongeveer 10 jaar voordat je longen echt helemaal schoon zijn. Toegevoegd na 4 minuten: Hier is een interessant artikel over die verdere informatie verschaft; http://www.trouw.nl/achtergrond/Dossiers/article1340834.ece

Het duurt gemiddeld 7 jaar. http://www.nederlandstopt.nu/index.php?id=6

Ik heb altijd gehoord zeven jaar. In de praktijk zal dat wel wat langer duren.

Het is niet te garanderen dat je longen schoon zullen worden. Zie bijlage

Bronnen:
http://www.stoppen-roken.nl/nicotinefeiten.html

Een jaar of zeven! Maar de longblaasjes die je kapot gemaakt hebt komen nooit meer terug!

Ligt er wel een beetje aan of je gaat sporten of thuis op de bank gaat zitten. Verder heeft de luchtkwaliteit in je leefomgeving invloed.

10 jaar

Zodra je gestopt bent met roken beginnen de longen met het opruimen van slijm en andere rookoverblijfselen. Na 72 uur gaat ademhalen makkelijker. De bronchiën beginnen te ontspannen en men krijgt meer energie. De longfunctie kan tot 30% verbeteren. In veel gevallen zullen de longen na 3 maanden weer in staat zijn zich zelf schoon te houden. Het is moeilijk te zeggen wanneer precies alle schadelijke stoffen uit het lichaam verdwenen zijn. Echter zoals hierboven te zien is herstelt het lichaam zich redelijk snel en ervaar je snel gezondheidsvoordelen. Gezondheidsaspecten op de lange termijn hebben meer te maken met eventuele door het roken beschadigde cellen, dan met nog in het lichaam aanwezige schadelijke stoffen. Toch kan men zeggen dat allerlei risico’s snel dalen. Helemaal schoon zal het maximaal zo een 5 jaar duren.

20. Dus na 15/20 jaar weer lijkt het alsof je nooit gerookt hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100