ik ben 19 en mijn vader zet mij op straat wat moet ik doen om onderdak te behouden?

Ik ben ex drugs verslaafd en wil mijn leven beteren maar mijn vader geeft mij de kans niet. en steeds als ik iets doe waarmee ik mezelf help gaat hij door t lint. nu ben ik dus een paar weken niet naar school gegaan om uit te zoeken wat ik allemaal moet doen om de opleiding te kunnen betalen. maar nou is mijn vader erachter gekomen en nu sta ik per eind november op straat en wil hij ook niks met mij te maken hebben. mijn moeder heeft mij uit huis gezet toen ik nog drugs gebruikte maar ik wil niet terug naar haar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een goeie babbel hebben met je vader dan. Hij is niet verplicht je in huis te houden, dus je zult het van goeie wil moeten hebben. Hij heeft wel een onderhoudsplicht, tot je 21 bent, maar daarvoor hoef ie je niet bij hem in te laten wonen

Bronnen:
https://www.jurofoon.nl/nieuws/6716-minder...

Wat ik zo uit je verhaal opmaak is dat er al heel wat gebeurd is de afgelopen jaren. Je vader zal ten einde raad zijn en ziet geen andere mogelijkheid je de deur uit te zetten. Je moeder deed het al. Ongetwijfeld kom je uit een verscheurd gezin en ben je je troost gaan zoeken in dingen die je beter had kunnen laten. En ik begrijp dat je er goed in bent excuses voor jezelf te zoeken om je gedrag ( weken niet naar school) goed te praten. En dan ook naar je vader te wijzen want nu probéér je iets voor een goede toekomst uit te zoeken, houdt je váder je weer tegen.....Het eerste wat je echt moet doen is eerlijk zijn naar, in ieder geval, jezelf. Dus: hebben je ouders grove fouten gemaakt in jouw opvoeding waardoor je de draad van het leven kwijtraakte? Ongetwijfeld. Maar nu wordt het tijd dat jij goed gaat zorgen voor jezelf. Dus ga naar de huisarts en vraag om raad. Het is mogelijk juist veel beter om bij je vader weg te zijn, zodat ieder weer wat tot rust gaat komen. Er zijn trajecten voor begeleid wonen. Dan kan je ook naar school. Ik zou daar maar eens onderzoek naar doen. 's Avonds..... na schooltijd ;-)

Ga hulp zoeken via de huisarts of meld je direct aan bij een verslavingskliniek, zij kijken ook naar onderliggende problemen en betrekken je familie er eventueel bij.je krijgt hulp om je leven in goede banen te leiden.Ga op eigen benen staan en onderneem actie!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100