Hoe maak je het doosje van contactlenzen schoon?

De ene handleiding zegt: NOOIT met leidingwater afspoelen!
De andere handleiding heeft het over "1x per week met een sopje en heet water schoonmaken." Hoe zit het nu?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hi, in sommige landen is de kwaliteit van het leidingwater niet goed. De algemene globale handleiding geeft dan al snel aan dat je nooit leidingwater mag gebruiken. In NL is dit echter geen probleem.

Bronnen:
optometrist

Gewoon met water en afwasmiddel en goed afspoelen, daarna met lenzenvloeistof naspoelen. Zo doen wij het altijd.

Je kunt ze gerust schoonmaken met een heet sopje, daarna goed afspoelen en vooral goéd laten drogen. Het gaat er om dat de vloeistof niet met water vermengt wordt.

Ik maak altijd eventjes met zeep schoon. het zeep eventjes in je handen wrijven. en dan even de doos in je handen nemen en schoonmaken. klaar.!

Heeft te maken met zachte of harde lenzen.. harde lenzen reageren anders op leidingwater dan zachte... ik heb zachte en was de doosjes om met gewoon water maar mijn zoon heeft harde lenzen en kan dat echt niet doen want krijgt dan echt last...

Het doosje omkiepen, vullen met lenzen vloeistof, een beetje wiebelen, weer omkiepen, en opnieuw vullen met lenzen vloeistof. Dat is mijn manier dan.. Weet niet of het de juiste is, maar toch. Je kan het altijd proberen! (:

Zo één keer per week gooi ik het lenzendoosje in de afwasmachine. Als het eruit komt nog even naspoelen met heet water en ik kan er weer tegenaan.

Ik spoel het doosje altijd om met heet water, daarna aan de lucht laten drogen. En inderdaad 1 keer in de zoveel tijd in de vaatwasser (zoals iemand eerder al schreef). Heb navraag gedaan bij mijn lenzenspecialist, vond hij prima (dat van die vaatwasser)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100