hoe leer ik minder snel te praten?

ik struikel steeds over mijn woorden

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk door te oefenen door erop te letten. Houd gewoon constant wanneer je met iemand praat in gedachten dat er geen enkele haast is bij het overbrengen van wat je wilt zeggen. Ook is het goed om eerst even te bedenken hoe je het gaat zeggen, om dat vervolgens rustig uit te spreken.

Bronnen:
http://www.beatrijs.com/te-snel-praten/

Bedenk van te voren wat je wil zeggen, dit zorgt ervoor dat je tijdens het spreken niet meer hoeft te zoeken naar woorden. Daarnaast kan het handig zijn om goed te letten op de wijze waarop je woorden uitspreekt. Articuleren en de woorden helemaal uitspreken kan al een hoop schelen. Ook is rustig en vanuit je buik ademen een truc die je zou kunnen helpen je spreek tempo te verlagen.

Ik had hier vroeger ook moeite mee. Door dingen snel te zeggen kom je niet uit je woorden of ga je inderdaad over je woorden struikelen. Ik heb dit afgeleerd door, door eerst diep in te ademen en dan te praten. Hierdoor creëer je voor jezelf een pauzemoment. Hierdoor word je zelf ook rustiger van en ga je vanzelf minder snel praten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100