Zijn er huisentuinmiddeltjes waarmee je een huidschimmelinfecie tussen de tenen kan mee genezen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Appelazijn in bakje met water en je voeten lekker in doen. Ongeveer half uur lekker zitten en daarna afdrogen. ( kopje appelazijn, en rest vullen met water ) Appelazijn haal je beste bij natuurwinkels ( is dan ook gelijk van goede, biologisch ) en voor meer dingen kun je appelazijn ook gebruiken.

Bronnen:
Eigen evaring, ik heb zelf ook appelazijn...

Knoflook voetenbad Een paar eetlepels van de onderstaande olie met knoflook in warm water is een krachtig schimmelwerend middel bij voetschimmel. Gebruik het niet als er wondjes op de voet zitten, want dat is pijnlijk. Het mooie: je kunt de dressing nog eten ook. Ingrediënten 10 bollen knoflook (dus geen tenen, maar hele bollen) heel fijn gehakt 100 gram verse salie 500 ml cider azijn Bereiding 1.Doe de gehakte knoflook en de saliebladeren in een pot 2.Voeg dan de azijn toe 3.Sluit het middel luchtdicht af en laat het 1 maand trekken 4.Schud het middel wel af en toe Gebruik: Voeg 5 eetlepels van het middel toe aan een bakje met warm water Week de voeten er een kwartiertje in Gebruik dit middel 2 tot 3 keer per week en gebruik bovendien het hierboven beschreven natuurlijke talkpoeder. Toegevoegd na 2 minuten: Knoflook talk poeder Ingrediënten 4 theelepels gedroogde saliebladeren 4 eetlepels gedroogd knoflook (gewoon te koop in zakjes in de supermarkt) 7 theelepels maïzena 7 eetlepels zuiveringszout (bij de drogist of apotheek te krijgen) 24 druppels tea tree olie (bij reformwinkel of apotheek) Bereiding 1.Stamp de saliebladeren in een vijzel tot er een poeder overblijft 2.Doe dit poeder in een grote kom 3.Voeg de gedroogde knoflook toe 4.Doe er dan de maïzena bij 5.Voeg dan het zuiveringszout toe en meng het geheel goed 6.Voeg de tea tree olie toe en meng goed tot de olie is opgenomen 7.Doe het poeder in een shaker voordat het gebruikt wordt om alle middelen nog eens goed te mixen Gebruik Bepoeder de voeten ongeveer 3 keer per dag met dit middel totdat de symptomen verdwijnen (dit is meestal na 3 weken) Blijf het middel daarna nog zeker een week gebruiken tot alle symptomen zijn verdwenen. Dit is nodig omdat maar de kleinste aanwezigheid van de schimmel weer uit kan groeien tot de aandoening

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuur...

Tea tree oil!

Wat misschien niet direct geneest maar schimmels wel voorkomt is, na een bad of douche, de huid tussen de tenen goed af te drogen. Een droge huid verlaagd de gevoeligheid voor schimmels aanmerkelijk.

Sommige mensen hebben huitschimmel zalf inde verband trommel. Anders dat haal je bij de drogist dan weet je zeker dat het wekt

Vroeger veel lopen klooien met huistuin/keuken middeltjes. Daarvan werkte talkpoeder na douchen etc. het beste, icm zinkzalf (voor baby billen). Maar uiteindelijk werken als enige zalfjes van drogist (zoals micanozolnitraat), paar keer smeren, en je bent ervanaf. Ik ga nooit meer terug naar huis- tuin en keukenmiddeltjes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100