Bij welke giftige stof krijg je blauwe nagels en lippen?

En hoe noemen ze dat ook alweer?

Toegevoegd na 6 minuten:
Zodra je met die stof in aanraking komt krijg je last van je longen en je lippen en nagels worden blauw.
Dat blauw worden heeft ook een naam.
Ben het beide kwijt;-(
Normaal kan ik het 100 keer zeggen..

Toegevoegd na 10 minuten:
En het is volgens mij een gas..sorry!!

Toegevoegd na 14 minuten:
En als iemand het antwoord zegt..zeg ik gelijk JA DAT IS HET!!!

Toegevoegd na 25 minuten:
Het is geen ingewikkeld iets..We denken nu allemaal te ver door denk ik;-)

Toegevoegd na 2 uur:
Er zijn ook badges, die verkleuren zodra er wat van die stof/gas vrijkomt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ook last van je longen, dat duidt op blauwzuurgas.

Cyaankali toch ?

volgens mij cyankali, maar als je dood bent, ongeacht hoe, krijg je sowieso blauwe nagels en lippen.

U dacht dat Rotterdam zo'n degelijke stad was, he Een stad van enkel werke en van bouwe Een stad waar nooit een mens es op het slechte pad was, he Een stad van enkel degelijke vrouwen Maar dat is toch niet waar, hoor D'r zijn d'r ook een paar, hoor En daar ben ik er een van Een gevaarlijke vrouw Ik ben Ali Cyaankali De gevaarlijke vrouw van Rotterdam Kijk ik es fijn gaan Op de Lijnbaan Zet ik iedereen in vuur en vlam En ik lok de here mee Naar de Kaskedee En ik doe wat in d'r thee En dan even later, hee Dan zeg ik: Ober, wil u even kijken dan D'r is een persoon niet goed geworre Ik ben Ali Cyaankali De gevaarlijke vrouw van Rotterdam U dacht in Rotterdam, daar ken je zomaar wandele, he Een stad van enkel bouwe en van werke U dacht in Rotterdam, de stad van Van der Mandele, he Daar zal je van de misdaad wel niks merke Maar dan ben u abuis, hoor Het is t'r vaak niet pluis, hoor En dat komp dan door mijn De gevaarlijke vrouw Ik ben Ali Cyaankali De gevaarlijke vrouw van Rotterdam Kijk ik es fijn gaan Op de Lijnbaan Zet ik iedereen in vuur en vlam En ik lok de here mee Naar de Kaskedee En ik doe wat in d'r thee En dan even later, hee Dan zeg ik: Ober, wil u nog 's even hier komme dan D'r is weer een persoon niet goed geworre Ik ben Ali Cyaankali De gevaarlijke vrouw van Rotterdam... Tekst: J. Plugers, Muziek: C. van der Palm Zoek dit nummer maar eens op bij youtube hhaahhaa

collodiaal zilver?

Ja, cyaan-verbindingen. De blauwkleuring heet cyanose, maar die kan ook veroorzaakt worden door andere dingen die voorkomen dat het bloed zuurstof opneemt. Verdrinking, bijvoorbeeld.

cyankali en het laat een bittere amandellucht achter

Ik vermoed dat je koolmonoxide bedoelt en het blauw worden van nagels en lippen heet dan hypoxie.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hypoxie_(medisch)

Blauwzuurgas, zwavelwaterstofgas?

Cyclon b

Arcenicum?

Van nitroaniline, gevaarlijke, giftige stof.

Bronnen:
http://www.regiohoogeveen.nl/news/7449/Nit...

Het lijkt wel of je op kou doelt... Blauwe lippen en nagels, badges die erdoor verkleuren. En het is heel gemakkelijk ;)

Waterstofsulfide?

Alle gifstoffen die het zuurstoftransport in het lichaam saboteren veroorzaken dit effect. Dus inderdaad cyanide, CO en anderen methemoglobine vormers.(sterke reductoren) Bij cyanide is dit trouwens een secondair effect, het schakelt de zenuwen van oa.het ademhalingsysteem uit en de zuurstof in het weefsel neemt daardoor af. Ten onrechte heet het ook wel blauwzuur. Het is als stof niet blauw maar helder (in oplossing) of vormt zich bij het gebruik van de gaskamer uit KCN (wit poeder) in zwavelzuur, die de gevormde HCN in gasvorm doet ontstaan. Als je dan pakweg 40mg (dat is echt weing) hebt binnengekregen, stopt je zenuwstelsel er mee. Omdat levend weefsel echter nog steeds zuurstof gebruikt, wordt het bloed zuurstofarm. dit nemen we waar als het blauw worden van oa de lippen en ander sterk doorbloed weefsel. Een cyanidevergiftiging is tegen te gaan door direct amylnitriet in te laten ademen en daarna injecties (IV) van opgelost natriumthiosulfaat toe te dienen. Dit moet ZEER SNEL na de vergiftiging met cyanide gebeuren. Cyanide ruikt naar bittere amandelen, mond op mondbeademing valt af te raden, ook de helper kan dan snel vergiftigd raken en overigens is beademing niet erg nuttig. Bij CO vergiftiging is het bloed bedorven, verwijderen uit de gevaarlijke omgeving is de eerste actie, wel beademen/hartmassage indien nodig in de buitenlucht en een bloedtransfusie is dan de meest doeltreffende aanpak. Dit laatste vergt jaarlijks nog steeds vele doden, wat met schoorsteenvegen en goede controle en onderhoud van de kachel/open haard (!) te voorkomen is.

Dichloorvos kan ook cyanose veroorzaken

Blauwzuur of cyanide.Alleen bij inademing.Je kan er gerust wat van hebben in je voeding ,je gaat er echt niet van dood, ondanks het fabeltje.

Blauwzuur?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100