Schadevergoeding mogelijk voor onterechte gedwongen opname?

Hallo,

Ik ben na een ernstige bedreiging gedwongen opgenomen geweest. Men dacht dat ik psychotisch was geworden en dat het dus een waan was.
Hierdoor ben ik 6 weken opgenomen geweest in een gesloten instelling. Dit was uiteraard een hel, en ik moest medicatie slikken die uiteraard niets hielp.

Hierdoor heb ik aardige reputatieschade opgelopen, maar nog erger, mijn gevoel voor veiligheid is sindsdien helemaal weg. Na maanden vechten is nu eindelijk bekend geworden dat ik wel degelijk bedreigd werd, mijn straatangst is er niet minder om..

Mijn vragen zijn:
1. Is het mogelijk een schade vergoeding te krijgen voor een onterechte gedwongen opname en de opgelopen emotionele schade?
2. Kan ik op de een of andere manier de desbetreffende "hulpverlener" aanklagen? Een blunder van dit formaat vind ik onacceptabel.

Bvd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat een uitermate vervelende situatie! Ik zou allereerst contact opnemen met de klachtencommissie of vertrouwenspersoon van de betreffende instelling. Mocht je er met hun niet uitkomen, dan adviseer ik je om contact op te nemen met de Jurofoon of een rechtswinkel te bezoeken. Zij kunnen je dan wel helpen met een verdere procedure, bijvoorbeeld richting de inspectie of het medisch tuchtcollege. Heel veel sterkte ermee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100