Is altijd kauwgom kauwen slecht voor je?

Als het suikervrije kauwgom is.

Toegevoegd na 3 uur:
Toevoeging:
ik heb het over één kauwgompje per dag,
maar wel de hele dag kauwen... is dat slecht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kauwen van kauwgom goed zijn voor de werking van het geheugen volgens een onderzoek in 2002. In 2011 is dat weer enigszins teruggenomen. Het kauwen kan wel stress reduceren en iemand kalmeren. Er zijn verschillende onderzoeken naar gedaan, maar eigenlijk is er geen eenduidig resultaat te vermelden. Mogelijke slijtage van je kaakgewrichten wordt ook wel gemeld, maar zou te verwaarlozen zijn. http://nl.wikipedia.org/wiki/Kauwgom Nog wat meer info: http://www.energy-life.nl/lifestyle/kauwgom-een-kick-voor-je-hersenen Toegevoegd na 16 minuten: "Kauwen van kauwgom ZOU goed zijn voor de werking..." Antwoord op je vraag is m.i. dus: altijd kauwgom kauwen is niet slecht. Maar alles waar "te" voor staat, behalve "tevreden", is niet echt okee ;-)

Kauwgom met suiker is slecht voor je gebit. Maar de meeste kauwgom is suikervrij. Tegenwoordig zitten er zelf stofjes in sommige kauwgom die heel goed zijn voor je tanden en gaatjes kan helpen voorkomen. Als je met mate kauwgom eet is het niet slecht voor je. Heel veel kauwgom eten is niet zo goed. Het geeft een laxerende werking, je kunt er pijn in je maag en darmen van krijgen. Toegevoegd na 14 uur: Na je toelichting:Te veel kauwen kan de kaakbeenderen beschadigen of kaakkramp veroorzaken.

Bronnen:
http://eet.inaandacht.nl/kauwen-zonder-nut/
http://www.willemwever.nl/vraag_antwoord/e...

Ook suikervrije kaugom is niet altijd goed voor je. In bijna alle bekende kaugommerken zit aspartaam. Dit is een schadelijke zoetstof, waarvan je zeker niet te veel wilt binnen krijgen. In de natuurwinkel kan je 100% natuurlijke kaugom met natuurlijke suikers krijgen. Het constant kaugom kauwen zorgt er ook voor dat je dorstgevoel verminderd, door stimulatie van de speekselvloed. Belangrijk dus om extra goed op te letten dat je voldoende blijft drinken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100