mag ik als 16 jarige met n jongen van 26 gaan ? of echt pas vanaf dat ik 18 ben ?

Ik ben echt mega verliefd op een jongen van 26 mag het wel of niet volgens de wet ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor, jij mag volgens de wet verliefd zijn op wie je maar wilt..... Jij mag als 16-jarige best verkering hebben met iemand van 26. Diegene van 26, die moet wel een beetje opletten. Het kan fout gaat als het om seks gaat. Maar jouw vraag gaat daar toch niet over.............of wel? Vrijwillige seksuele handelingen met minderjarigen die zestien jaar of ouder zijn, zijn in beginsel niet verboden volgens de wet. Maar het verleiden van iemand in deze leeftijdsgroep [ 16 - 17 jaar ] met giften of beloften van geld of goed, net als het misbruiken van bijvoorbeeld een gezagsverhouding mag niet. Maximumstraf: 4 jaar gevangenisstraf. Toegevoegd na 21 seconden: http://www.wetrecht.nl/seks-met-minderjarigen/

Volgens de wet mag het wel, maar je ouders zijn tot je achttiende verantwoordelijk voor je welzijn (en nog een heleboel andere dingen). Of je ouders er mee akkoord zullen gaan, is dus de vraag. Op http://nl.wikipedia.org/wiki/Minderjarige staat onder meer deze teksten, waarmee hetzelfde wordt aangegeven: "Minderjarigen zijn mensen die jonger zijn dan een bepaalde leeftijd, en daardoor andere rechten en plichten hebben dan volwassenen. Tot welke leeftijd men minderjarig is, is wettelijk bepaald en verschilt per land. In Nederland (en in België) is men minderjarig tot de leeftijd van 18 jaar, tenzij men is gehuwd" "Een minderjarige kan niet geheel vrij over zijn persoon en zijn goederen beschikken. Die begrensde vrijheid is door het recht gewild om de minderjarige te beschermen tegen onervarenheid of roekeloosheid" "Veel landen kennen een minimumleeftijd voor seksueel contact (in Nederland 16)." "Het recht op een privé-leven van kinderen is beperkt tegenover hun ouders: die kunnen de lectuur, vrienden, gevoels- en andere relaties en zelfs de correspondentie van hun kinderen controleren en reguleren. Het enige wat ouders hun kinderen niet kunnen verbieden, is grootouders te bezoeken." Toegevoegd na 18 minuten: Het antwoord van Momopoyolo geeft extra informatie. Wat zij schrijft, staat vermeld in Artikel 248a van het Wetboek van Strafrecht: "Artikel 248a Hij die door giften of beloften van geld of goed, misbruik van uit feitelijke verhoudingen voortvloeiend overwicht of misleiding een persoon waarvan hij weet of redelijkerwijs moet vermoeden dat deze de leeftijd van achttien jaren nog niet heeft bereikt, opzettelijk beweegt ontuchtige handelingen te plegen of zodanige handelingen van hem te dulden, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie." De 26-jarige loopt dus enig risico, wanneer iemand vindt dat hij bijvoorbeeld misbruik maakt van zijn overwicht door het bestaande leeftijdsverschil tussen jullie. Toegevoegd na 24 minuten: Ook mag er geen sprake zijn van een gezagsverhouding tussen de 16-jarige en de 26-jarige, zoals die bijvoorbeeld bestaat tussen een leraar en een leerling(e): "Artikel 249 1. Hij die ontucht pleegt met zijn minderjarig kind, stiefkind of pleegkind, zijn pupil, een aan zijn zorg, opleiding of waakzaamheid toevertrouwde minderjarige of zijn minderjarige bediende of ondergeschikte, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van de vierde categorie."

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Minderjarige
http://nl.wikipedia.org/wiki/Seksuele_meer...
http://wetten.overheid.nl/BWBR0001854/Twee...

Van de wet mag het (met wat haken en ogen), van de vuistregel "de helft plus 7" niet. Pas dus goed op jezelf en dan komt alles goed :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100