Is een Staaroperatie nog mogelijk na ooglaseren?

Is het waar dat indien je ogen gelaserd zijn en je op latere leeftijd staar krijgt, er geen (staar) operatie meer mogelijk is ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eigenlijk zou ik niet kunnen bedenken waarom een ooglaserbehandeling een probleem zou zijn voor een staaroperatie. Bij ooglaseren wordt de bolling van het hoornvlies veranderd, zodat het zicht weer verbeterd. Bij een staaroperatie wordt de lens uit het oog verwijderd en vervangen door een kunstlens. Bij de twee operaties wordt er dus ingegrepen in een verschillend deel van het oog. Het kaderen van het hoornvlies heeft (naar mijn weten) geen invloed op de lens. Nou is het wel zo, dat er bij de staaroperatie een klein sneetje in het hoornvlies gemaakt moet worden, maar dit zou gewoon moeten genezen. Dat ik hier geen reden voor zie, hoeft natuurlijk niet te betekenen dat die reden er niet is. Daarom heb ik ook gezocht op internet en mijn boek over oogheelkunde. Ook daar kan ik geen enkele reden vinden waarom een ooglaserbehandeling een probleem zou zijn voor een staaroperatie.

Wegens retinopathie ben ik vele malen gelaserd maar heb toch daarna 2 succesvolle staar operaties ondergaan. Het is een kwestie van een kunstmatig lensje in brengen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100